«Υπερπαραγωγή» του Ξένιου Θεσσαλού για την προβολή των Μετεώρων

Μεγάλη Πέμπτη. Ένα ζευγάρι Αθηναίων («Τάκηδες» που λένε και ο Κώστας Αργυρούσης με τον Γιώργο Παπαγεωργόπουλο στο Ράδιο Ζυγός, με τόση επιτυχία!), φθάνουν στην Καλαμπάκα, με τα δυο τους παιδιά για να ζήσουν ένα διαφορετικό Πάσχα.

Με έναν μαγικό τρόπο θα βρεθούν σε αυλές σπιτιών που ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελλήνων, την «Πανήγυρη των πανηγύρεων», κατά τον αξεπέραστο Θεσσαλό (Σκιαθίτη) Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Θα δούνε, ιδιαίτερα τα παιδιά, πώς βάφονται τα αυγά, πώς γίνονται τα τσουρέκια και η μαγειρίτσα.

Θα ζήσουν όμως και στιγμές κατάνυξης σε κάποιο από τα μοναστήρια των Αγίων Μετεώρων και θα συγκλονιστούν από τα Πάθη του Κυρίου, ενώ θα νοιώσουν χαρά και αγαλλίαση μοναδική με την Ανάστασή του.

Τέλος θα πάρουν μέρος στο μεγάλο Τραπέζι της Λαμπρής που θα στηθεί στο Καστράκι με φόντο πάλι τους Ιερούς Βράχους.

Όλα τα παραπάνω τα οργάνωσε και τα αποτύπωσε (σε εκατοντάδες εντυπωσιακές φωτογραφίες) το περιοδικό ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ για τις ανάγκες του νέου τεύχους του που θα είναι αφιερωμένο στο ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Μαζί με πολλά ακόμη θέματα από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας είναι βέβαιο πως θα αποτελέσουν ένα ακόμη συλλεκτικό τεύχος το οποίο διαχρονικά θα προσκαλεί χιλιάδες Έλληνες να περάσουν όχι μόνο το Πάσχα αλλά και πολλά ακόμη διαστήματα στη Θεσσαλία, στα Τρίκαλα, στα Μετέωρα.

Αυτονόητες οι ευχαριστίες για όλους όσοι στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα σ’ αυτό το δρώμενο στα Μετέωρα πρωταγωνιστικό ρόλο, υπό την καθοδήγηση του Σταύρου Παρχαρίδη, είχαν τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γάβρου «Ο Βράχος».

Σχετικές δημοσιεύσεις