Διαχρονικός πρεσβευτής του τόπου μας το συλλεκτικό περιοδικό «Ξένιος Θεσσαλός»

Εντυπωσίασε η ποιότητα του και οι πληροφορίες για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία εκατοντάδες Ροταριανούς από κάθε γωνιά της χώρας

 

Το τριήμερο που μας πέρασε έγινε στο ΑΜΑΛΙΑ HOTEL το ετήσιο πανελλαδικό συνέδριο των Ροταριανών με συμμετοχή περίπου 300 συνέδρων από όλους τους Ομίλους της χώρας αλλά και των προέδρων από Ινδία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η επιτυχία του ήταν μεγάλη και για τις εργασίες που έγιναν αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου από την δραστήρια πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων κ. Τέση Αποστολίδου.

Με πρόταση της προέδρου την οποία πρόθυμα αποδεχθήκαμε διανεμήθηκαν δωρεάν σε όλους τους συνέδρους δύο από τα συλλεκτικά τεύχη του περιοδικού μας Ξένιος Θεσσαλός  (τα τεύχη 6 και 7 )για να γνωρίσουν οι Ροταριανοί σύνεδροι που στην πλειονότητα τους ήταν μη θεσσαλοί τις ομορφιές αλλά και την ιστορία των Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Αυτό το δώρο έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ευχαρίστηση από όλους τους συνέδρους, ευχαρίστηση που στη συνέχεια έγινε μεγάλη έκπληξη αφού όλοι τους εντυπωσιάσθηκαν από την ποιότητα και το περιεχόμενο του περιοδικού το οποίο εκδίδεται από μια Τρικαλινή – θεσσαλική επιχείρηση και κυκλοφορεί πανελλαδικά!

 

 

Ο ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ σε έκθεση  βιβλίου σε σχολείο τής Θεσσαλονίκης

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, διοργανώθηκε έκθεση βιβλίου στο 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Την έκθεση διοργάνωσαν οι καθηγήτριες Κυριακή Ψιμοπούλου και Μαρίνα Ζαμπίδου, οι οποίες μεταξύ των βιβλίων επέλεξαν να παρουσιάσουν και τα τεύχη τού περιοδικού ΞΕΝΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ.

Τα τεύχη εκτέθηκαν σε μια συγκεκριμένη θέση με τίτλο “Αφιέρωμα στη Θεσσαλία” επειδή, όπως δήλωσαν οι δύο καθηγήτριες, θεωρούν ότι το περιοδικό είναι αξιόλογο με πολλά ενδιαφέροντα άρθρα ιστορικού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Την έκθεση επισκέπτονταν τρία τμήματα μαθητών την κάθε διδακτική ώρα, ενώ τα τεύχη τού ΞΕΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ ξεφύλλισαν και αρκετοί καθηγητές, ιδιαίτερα όσοι κατάγονταν από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και τις άλλες θεσσαλικές πόλεις. Οι εντυπώσεις όλων  ήταν θετικές!

 

Μάκης Εξαρχόπουλος

 

Σχετικές δημοσιεύσεις