Καρδίτσα: Απίστευτο μπέρδεμα –Περίμεναν αλλοδαπό με πονόδοντο και ήρθε άλλος με κορωνοϊο;

 

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται τίθεται εν αμφιβόλω αν τα μέτρα προστασίας που με επιμέλεια έλαβε το νοσοκομείο Καρδίτσας απέδωσαν την κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα λοιπόν με όσα μας καταγγέλουν, η ιστορία με το κρούσμα κορωνοϊού ξεκινά από έναν …πονόδοντο και ένα απίστευτο μπέρδεμα.

Από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας που διαχειρίζεται εν πολλοίς το ζήτημα των προσφύγων ενημέρωσαν χθες το νοσοκομείο Καρδίτσας ότι θα μεταβεί αλλοδαπός με πονόδοντο.
Για κακή τύχη, νωρίτερα μετέβη στο νοσοκομείο ο αλλοδαπός με τον κορωνοϊο, που δεν γνώριζε ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά. Θεωρώντας πιθανότατα ότι αυτός είναι ο αλλοδαπός με τον πονόδοντο, ο 48χρονος από το Καμερούν κατευθύνθηκε στο οδοντιατρικό ιατρείο όπου και εξετάστηκε. Αν αληθεύει αυτό προφανώς τόσο ο γιατρός όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος μπαίνει σε καραντίνα.
Αργοτερα, έφτασε στο νοσοκομείο η διερμηνέας με τον αλλοδαπό με πονόδοντο.! Όπως αντιλαμβάνεστε ακολούθησε πανικός. Ο 48χρονος πήγε για ακτινογραφία όπου εκεί φάνηκε πλέον ότι έχει πνευμονία. Οδηγήθηκε στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας και το βράδυ της Τρίτης, μετά την επιβεβαίωση, διακομίσθηκε στη Λάρισα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, για κάποιο χρονικό διάστημα, άγνωστο πόσο ο 48χρονος, κινούνταν εντός ή εκτός νοσοκομείου. Γεγονός που προφανώς θα βαλει σε καραντίνα κάμποσο κόσμο. Γιατρούς νοσηλευτές και τις οικογένειές του.
Εάν όλα τα παραπάνω αληθεύουν, και τα οποία συζητούνται έντονα στο νοσοκομείο προκύπτουν ερωτήματα.
Ευσταθεί η πληροφορία ότι ο 48χρονος, που εντάσσεται σε πρόγραμμα της ΑΝΚΑ, ταξίδεψε πρόσφατα στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ και επέστρεψε πριν μια εβδομάδα περίπου. Μπορούσε να το κάνει; Πώς κινήθηκε εν μέσω κορωνοϊού –απαγόρευση κυκλοφορίας- και με τι έγγραφα; Οφειλε να ενημερώσει; Ηταν ενημερωμένος ορθά για τα μέτρα προφύλαξης; Αν κρίνουμε από το πώς πήγε στο νοσοκομείο όχι.
Πώς αυτός ο άνθρωπος, που δεν γνώριζε ελληνικά ή αγγλικά, βρέθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας χωρίς διερμηνέα; Ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτό; Ο πρόεδρος της ΑΝΚΑ κ. Φώτης Αλεξάκος οφείλει, αφού ενημερωθεί αναλυτικά, να πάρει θέση.
Τι ενέργειες έγιναν στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ώστε να αποφευχθεί ένα σενάριο  ασυνεννοησίας που μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που απευχόμαστε;

Για όλα τα παραπάνω οι Καρδιτσιώτες αναμένουν απαντήσεις από επίσημα χείλη.

Πηγή: karditsapress.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις