«Καμίνι» σήμερα η Θεσσαλία: Έως και 41 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία

Το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα ξεκινά από σήμερα καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες που θα πιάσουν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν ως και την Δευτέρα, με τα 40αρια να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης. Τα 40αρια που θα πιάσει αυτό το τριήμερο η θερμοκρασία, αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, για τον μήνα Μάιο, καθώς η θερμοκρασία στη χώρα θα είναι κατά 10 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο θερμοκρασίας σε όλο τον πλανήτη. Ηδη χθες το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 37 βαθμούς, με την Κωπαϊδα και την Θήβα να έχουν την υψηλότερη θερμοκρασία (36.6).

Σήμερα Παρασκευή 15/5 αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές, με την πρόγνωση να δείχνει πως το θερμόμετρο στην Καλαμάτα θα φτάσει έως και τους 41 βαθμούς στην διάρκεια της ημέρας, όπως και σε περιοχές της Θεσσαλίας. Και στην Αττική αναμένεται έντονη ζέστη, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 39 βαθμούς σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις