Κ.Σκρέκας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την ενίσχυση των παραγωγών λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας με 1.500 ευρώ

Σε λειτουργία τέθηκε την Τετάρτη η ειδική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της οποίας οι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι: 1.500 ευρώ ανά παραγωγό.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας κάλεσε τους δικαιούχους να υποβάλλουν το νωρίτερο δυνατό τις αιτήσεις τους ώστε το ποσό της ενίσχυσης να πιστωθεί άμεσα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Μέσα σε αυτή τη πρωτοφανή κρίση που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς, επισήμανε ο κ. Σκρέκας.  Η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να βοηθήσει τους Έλληνες αγρότες να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας ώστε ο πρωτογενής τομέας να πρωταγωνιστήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας, προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι όσοι:

α) Έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019.

β) Έχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών σε ισχύ,

γ) Δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019.

δ) Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον των ανωτέρω, όσοι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στον κλάδο νωπών οπωροκηπευτικών, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία για την πώληση νωπών οπωροκηπευτικών.

Σχετικές δημοσιεύσεις