Η δίκη στις 10 Ιουλίου στην Καρδίτσα: Κατηγορίες σε τέσσερις πολίτες για τα αιολικά στα Άγραφα

Απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών στα Kαρδιτσιώτικα Αγραφα επιχειρείται με την κλήση που παραδόθηκε σε τέσσερις πολίτες στις 2 Ιουνίου από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας με την οποία παραπέμπονται σε δίκη στις 10 Ιουλίου στην Καρδίτσα.

Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρεται σε τέσσερις κατηγορίες (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού) και αφορά τη μαζική συγκέντρωση και τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί στο δημαρχείο Καρδίτσας τον περασμένο Αύγουστο, όταν μπλοκαρίστηκε και ματαιώθηκε από πλήθος κόσμου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που θα επικύρωνε τη δημοπρασία 10 δασικών τεμαχίων, έκτασης περίπου 38 στρεμμάτων, του Δήμου Καρδίτσας σε τεχνική εταιρεία, προκειμένου να περάσουν οι υποδομές μεταφοράς ρεύματος από τα αιολικά εργοστάσια που επιδιώκουν να κατασκευάσουν στις βουνοκορφές των Αγράφων. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και οβίδες κρότου-λάμψης.

λλά και η δημοπρασία που είχε διεξαχθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε με περικυκλωμένο το δημαρχείο από τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες στη συνέχεια απώθησαν με ξύλο και χημικά τον κόσμο που μαζικά και μαχητικά διεκδικούσε να μπει μέσα σε μια υποτιθέμενα ανοιχτή διαδικασία.

«Η συγκεκριμένη κλήση δεν έρχεται σε μια τυχαία χρονική στιγμή, αλλά αποτελεί στοχευμένη κίνηση καθώς από τον Ιούλιο και μετά είναι κρίσιμη περίοδος σχετικά με την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση των αιολικών εργοστασίων. Οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν πάγια τακτική του κράτους για το χτύπημα του αγώνα και την ποινικοποίηση των αντιστάσεων. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται, αλλά κι εκείνους που έχουν κάθε λόγο για να το κάνουν. Επιδιώκουν να επιβάλουν κοινωνική σιωπή, ώστε να υλοποιούν ανεμπόδιστα τους καταστροφικούς -για τη φύση και την κοινωνία- σχεδιασμούς τους», αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Αγραφα.

Και καλεί το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις στην πόλη και στο βουνό, μπλοκάροντας κάθε σχέδιο ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην ισοπέδωση και τσιμεντοποίηση των Αγράφων. «Η μαζική-μαχητική κοινωνική κινητοποίηση, o από τα κάτω συντονισμός, η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων και η διασύνδεση των αγώνων μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια κράτους και επενδυτών», αναφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό σχέδιο αφορά την τοποθέτηση 640 ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων, σε εκτάσεις των ευρυτανικών και καρδιτσιώτικων Αγράφων καθώς και την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων σε σχεδόν όλα τα ποτάμια και ρέματα της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Πίνδου.

 

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις