Η ΑΝΚΑ για το κρούσμα κορωνοϊού το οποίο παρουσιάστηκε στην Καρδίτσα

H Αναπτυξιακή Καρδίτσας, με αίσθημα ευθύνης, πληροφορεί την τοπική κοινωνία σχετικά με το κρούσμα κορωνoϊού που παρουσιάστηκε σε ωφελούμενο του προγράμματος ΕSΤΙΑ, το οποίο υλοποιεί με επιτυχία στην πόλη της Καρδίτσας από το 2017, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας έχει προσαρμόσει ανάλογα τις εσωτερικές της διαδικασίες, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ενημερώνοντας σχετικά τους ωφελούμενους του προγράμματος. Παράλληλα, εκπαιδεύει το προσωπικό που εργάζεται στο πρόγραμμα, ώστε να χειρίζεται αποτελεσματικά οποιοδήποτε περιστατικό, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την υγεία της τοπικής κοινωνίας, των ίδιων των εργαζόμενων και των ωφελούμενων.

Αμέσως μετά την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων σε ωφελούμενο, που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα, και ακολουθώντας το προβλεπόμενο πρωτόκολλο, ενημερώθηκε το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου Καρδίτσας και έγινε η εισαγωγή του ασθενούς σε αυτό τη Δευτέρα 13 Απριλίου. Ταυτόχρονα ελήφθη δείγμα το οποίο εξετάστηκε για COVID-19. Το αποτέλεσμα εκδόθηκε την Τρίτη το απόγευμα και, δυστυχώς, ήταν θετικό. Για όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Νοσοκομείο, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας φρόντισε να υπάρχει προσυμφωνημένη τηλε – διερμηνεία και διερμηνεία με φυσική παρουσία (ανάλογα με τις απαιτήσεις για τη διαχείριση της περίπτωσης).

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα διάδοσης του ιού. Συγκεκριμένα:

  • τέθηκαν σε καραντίνα 7 διαμερίσματα, στα οποία περιλαμβάνονται η κατοικία του ασθενούς και όλα τα διαμερίσματα στα οποία διαμένουν άτομα που είχαν άμεση ή έμμεση επαφή με τον ασθενή.
  • πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλα τα διαμερίσματα για προληπτικούς λόγους
  • η τροφοδοσία των ατόμων που διαμένουν στα παραπάνω διαμερίσματα για το διάστημα της καραντίνας θα γίνεται με τρόφιμα που θα μεταφέρουν στελέχη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Τέλος, υπάρχει στενή συνεργασία των στελεχών της Αναπτυξιακής Καρδίτσας με όλους τους αρμόδιους φορείς (Νοσοκομείο, Δήμος, Αστυνομία, ΕΟΔΥ) και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Πηγή: karditsanews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις