Αρνητικό το τεστ για Κορωνοϊό υποψήφιας που σήμανε “συναγερμό” σε Εξεταστικό Κέντρο στη Θεσσαλία

Αρνητικό ήταν το μοριακό διαγνωστικό τεστ για Κορωνοϊό  που υποβλήθηκε σε υποψήφια, όταν σήμερα το πρωί στο Εξεταστικό Κέντρο όπου διαγωνίζονταν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις παραπονέθηκε στους επιτηρητές ότι έχει πονοκέφαλο και κατά τη θερμομέτρηση διαπιστώθηκε ότι είχε “δέκατα”.

Στο Εξεταστικό Κέντρο σήμανε  “συναγερμός” , καθώς το Εξεταστικό Κέντρο βρίσκεται σε περιοχή που ήδη έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Κορωνοϊού.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Εξεταστικό Κέντρο για προληπτικούς λόγους.

Στο Εξεταστικό Κέντρο μετέβησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Επόπτης Πανελλαδικών Εξετάσεων της Πειφέρειας, ενώ υπήρξε επικοινωνία με την Εκπρόσωπο  του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19   Αναστασία Γκίκα, Γεν. Γραμματέας Α΄θμιας, Β΄θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής .

Τα συμπτώματα του υποψηφίου   θεωρήθηκαν  συμβατά  με λοίμωξη COVID-19,  και ακολουθήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Ενημερώθηκε  ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής ήκαι  ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου, ο ΕΟΔΥ και η Εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ για θέματα COVID-19 κα Αναστασία Γκίκα, Γεν. Γραμματέας Α΄θμιας, Β΄θμιας Εκπ/σης και Ειδικής Αγωγής .

Ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Λυκειακής Επιτροπής επικοινώνησε με την οικογένεια του ύποπτου  κρούσματος  για την ασφαλή απομάκρυνσή του υποψηφίου από το Εξεταστικό Κέντρο.

Έγινε επιμελής καθαρισμός χώρου και επιφανειών με απολυμαντικό υγρό (σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ)   με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Μετά από ιατρική αξιολόγηση  έγινε κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ στην υποψήφια.

Εν αναμονή του αποτελέσματος  του  τεστ , η υποψήφια   παρέμεινε  σε απομόνωση, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο .

Ο Επόπτης της Περιφέρειας Πανελλαδικών Εξετάσεων Θεσσαλίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε στο esos:

“Αποτελεί παράδειγμα  θετικής αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας στον ύπουλο αυτό εχθρό μας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η εκπαιδευση αποτελεί το έργο της ακόμη και για τις πιο αντίξοες συνθήκες .
Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Εξεταστικού Κέντρου και Διευθυντής Εκπαίδευσης για τη απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου του υπουργείου Παιδείας, τις άμεσες ενέργειες τους, με αποτέλεσμα τόσο την προστασία της υγείας των  μαθητών όσο και του κύρους των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην  πανδημία”.

 

Πηγή: esos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις