Ανακοίνωση ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά και καλεί τους συναδέλφους δημοσιογράφους να συνταχθούν με τους αγώνες και να τιμήσουν τους συμβολισμούς και τα μηνύματα του κόσμου της εργασίας.

Παρά τη μετάθεση των εκδηλώσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, η 1η Μαΐου εξακολουθεί να είναι μια μέρα – σύμβολο για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, ομοίως και για τους δημοσιογράφους.

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία, είναι ημέρα αγώνα και μνήμης για τους αγώνες που οδήγησαν στην κατάκτηση εργασιακών δικαιωμάτων. Δικαιωμάτων που έκτοτε αμφισβητούνται.

Έτσι, για την 1η Μάϊου του 2020 οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας που εργάζονται στις εφημερίδες μπορούν να απεργήσουν την Πέμπτη 30 Απριλίου και οι εφημερίδες δεν θα εκδοθούν την Παρασκευή 1η Μαΐου.

Ωστόσο αν κάποιοι συνάδελφοι σε  εφημερίδες επιθυμούν να απεργήσουν ανήμερα Πρωτομαγιάς, όπως συνέβαινε πάντα, μπορούν να το πραγματοποιήσουν. Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτών καταστάσεων που επικρατούν λόγω της πανδημίας, γίνεται η φετινή εξαίρεση.

Οι εργαζόμενοι στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στις ιστοσελίδες θα απεργήσουν κανονικά την Παρασκευή 1η Μαΐου ημέρα στην οποία δεν θα γίνουν εκπομπές, αλλά θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων που σχετίζονται με την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων – συγκεντρώσεων, όπου αυτές πραγματοποιηθούν και την σοβαρή ειδησεογραφία για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που οι συνάδελφοι βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή, αλλά και τα όσα ισχύουν το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα δικαιώματα των εργαζομένων, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Το Δ.Σ.

ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Σχετικές δημοσιεύσεις