Παρέμβαση Σκρέκα σε Χατζηδάκη, Σκέρτσο για το φράγμα της Μεσοχώρας

Άμεση ήταν η  επικοινωνία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ Νίκο Ταγαρά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο, για το θέμα που προέκυψε με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του φράγματος της Μεσοχώρας, μετά την διαρροή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που ακυρώνει την υφιστάμενη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).

Ο Τρικαλινός Υφυπουργός ζήτησε τον άμεσο συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών της πολιτείας και της ΔΕΗ, για την δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να εγκριθεί εκ νέου επικαιροποιημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις του ΣτΕ.

Ο κ. Σκρέκας επικοινώνησε επίσης και με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάση  ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις ενέργειες για την όσο το δυνατόν σύντομη εκπόνηση της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εγώ προσωπικά είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να παραδώσουμε σε λειτουργία, το εμβληματικό έργο του φράγματος της Μεσοχώρας, στην Ελληνική και Τρικαλινή κοινωνία. Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών της, που σήμερα πανηγυρίζουν, δε θα πετύχουν το σκοπό τους.

Συνεχίζουμε με αφοσίωση και πολύ δουλειά ώστε το έργο να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων  που έχουν προσδιοριστεί.»

Σχετικές δημοσιεύσεις