Κορωνοϊός: ‘Eτσι θα είναι στο εξής τα παγκάκια στις πλατείες για να τηρούνται οι αποστάσεις

Η Δευτέρα 4 Μαΐου σήμανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, με την μερική άρση μέτρων περιορισμού.

Ωστόσο, ειδικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως σήμερα δεν είναι το τέλος της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό. Αυτό υποδηλώνουν φυσικά και τα δεκάδες μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, όπως στο μετρό και επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν. Μέτρα που αποσκοπούν στην καλύτερη τήρηση αποστάσεων, το νούμερο ένα όπλο για την ανάσχεση διάδοσης του κορωνοϊού.

Το παγκάκι του κορωνοϊού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της proininews.gr, ομάδα εθελοντών στο χωριό Κεχρόκαμπος Καβάλας, την πρώτη κιόλας ημέρα άρσης μέτρων έστησε στην πλατεία του χωριού ένα παγκάκι που θα μας θυμίζει να τηρούμε τις αποστάσεις.
Στην ουσία, το κλασικό παγκάκι που συναντάμε συχνά στις πλατείες όλης της χώρας κόπηκε στη μέση, με αποτέλεσμα να είναι δυνατό να καθίσουν σε αυτό μόνο δύο άτομα και τηρώντας απόσταση ασφαλείας ανάμεσα στους δύο καθήμενους.
Οι χωριανοί του μικρού Κεχρόκαμπου, στα όρη Λεκάνης και 49 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας, έγραψαν στην «πλάτη» με μπογιά: «Το παγκάκι του κορωνοϊού». Μπορεί στο μικρό χωρίο των 360 κατοίκων, που βρίσκεται μέσα στη φύση, να είναι πιο εύκολο να τηρήσει τα μέτρα αποστασιοποίησης, όμως σε κάθε περίπτωση, τέτοιες πρωτοβουλίες μας θυμίζουν ό, τι είναι σημαντικό με έναν πιο εύθυμο τρόπο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις