Κεραμέως: Ανά βαθμίδα και σταδιακά θα ανοίξουν τα σχολεία

Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι η Γ΄Λυκείου και οι Πανελλήνιες τόνισε, σήμερα, η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι κανείς δεν θα επιστρέψει αμέσως στην κανονικότητα όπως την ξέραμε πριν την πανδημία και το ίδιο ισχύει και για την εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόσθεσε ότι η ηγεσία του υπουργείου αναμένει τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά και βάσει αυτών θα εξετάσει τι πρέπει να γίνει και για τις εκπαιδευτικές δομές. «Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές», είπε η κ. Κεραμέως.
Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι η πορεία είναι μέχρι τώρα θετική και το υπουργείου επεξεργάζεται τον βέλτιστο τρόπο σταδιακής επαναφοράς στα σχολεία. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι  προτεραιότητα έχει η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλήνιες, προκειμένου αυτές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο.

Κεραμέως: Δεν είναι πρόθεσή μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο

 

«Δεν είναι η πρόσθεση μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο», τόνισε η κ. Κεραμέως αφήνοντας, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους. Αναφορικά με το άνοιγμα άλλων βαθμίδων η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί αλλά αυτό να γίνει σταδιακά και κατά προτεραιότητα.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για λιγότερους μαθητές εντός των αιθουσών. «Συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για ευπαθείς ομάδες αλλά και πως θα υπάρξει η  δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που νοσήσουν από τον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις