Χάρβαρντ και Ταφτς διοργανώνουν συνέδριο για το 1821

Η Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Γεώργιος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και η Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts τιμούν τη 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης με τη διοργάνωση διήμερου διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «New Perspectives on the Greek Revolution». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2021.

Διακεκριμένοι επιστήμονες σε διάφορα ερευνητικά πεδία θα προσεγγίσουν το σημαντικό αυτό γεγονός της ευρωπαϊκής ιστορίας από συγκριτικές και διαχρονικές οπτικές. Έμφαση θα δοθεί στις ευρύτερες ιδεολογικές, πολιτιστικές, πολιτικές και κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις του ελληνικού αγώνα της ανεξαρτησίας, καθώς και στην πρόσληψή του σε μεταγενέστερες περιόδους.

Το συνέδριο θα προλογίσουν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, και οι καθηγητές στις έδρες Καραμανλή και Σεφέρη, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Παναγιώτης Ροϊλός αντίστοιχα. Στη συνέχεια, θα μιλήσουν οι καθηγητές: Mark Beissinger, Alan Herinkson, Κώστας Δουζίνας, Patrice Higonnet, Χριστίνα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Νίκος Αλιβιζάτος, Σοφία Λαΐου, Αλέξανδρος Κύρου, Δημήτρης Καιρίδης, Ελίζαμπεθ Προδρόμου, Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Κώστας Λάβδας, Ευάγγελος Πρόντζας, Κώστας Κωστής, Γιώργος Αλογοσκούφης και Πέτρος Βαμβακάς.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκονται εδώ και εδώ, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το συνέδριο μπορούν να επισκεφθούν αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Σχετικές δημοσιεύσεις