Στην απομόνωση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Είχε κινητό μέσα στο κελί

Η διοίκηση των φυλακών επέβαλε την ποινή της στέρησης εργασίας για έξι μήνες στον δολοφόνο της Καρολάιν, λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της δίκης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Real News και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σουρελής ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στον σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο κελί του 34χρονου, στη Ζ1 πτέρυγα, βρέθηκε κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον κανονισμό των φυλακών.

Άμεσα, η συσκευή κατασχέθηκε και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στο δικαστικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οπως αναφέρουνε «πηγές», όταν ο 34χρονος πιλότος ρωτήθηκε που βρήκε το κινητό τηλέφωνο απάντησε ότι του το έδωσε ένας άλλος κρατούμενος. Παραδέχθηκε δηλαδή ότι το είχε στην κατοχή του.

Έτσι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή 100 πόντων και στέρηση εργασίας έξι μηνών για την κατοχή του τηλεφώνου. Ο 34χρονος συζυγοκτόνος μέχρι τότε έκανε μεροκάματα στην καντίνα της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται στην έκτιση της ποινής.

Μετά την τιμωρία του όμως παύτηκε από τα καθήκοντά του, μην έχοντας τη δυνατότητα πλέον να εργαστεί ούτε στην καντίνα ούτε κάπου άλλου στη φυλακή.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τα ερωτήματα για το κινητό

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο κατηγορούμενος είχε κινητό τηλέφωνο, ποιος του έδωσε και με ποιους πρόλαβε να επικοινωνήσει; Πλέον το σίγουρο είναι ότι πρέπει να περιμένει στην ουρά προκειμένου να επικοινωνήσει είτε με τους γονείς του, είτε με τον δικηγόρο του, είτε με κάποιο άλλο άτομο, από το καρτοτηλέφωνο της φυλακής.

Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη εικόνα του Μπάμπη μέσα από τις φυλακές, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021: Είχε απαθανατιστεί να κλείνει το ακουστικό του καρτοτηλεφώνου ανέκφραστος. Μετά τη διακοπή της εργασίας του λόγω του πειθαρχικού παραπτώματος ο 34χρονος αφιερώνει τον χρόνο του διαβάζοντας τη δικογραφία και προετοιμάζεται για τη δίκη.

Βαρύνεται με δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ζωοκτονίας, αφού σκότωσε και τον σκύλο του προσπαθώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, ενώ κατηγορείται και για το πλημμέλημα της ψευφούς κατάθεσης. Η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν θα αρχίσει στις 8 Απριλίου, στο Μεικτό Ορκωτό Αθηνών.

sportime.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις