Πότε θα κάνουν αίτηση για τα 800 ευρώ επιχειρήσεις με έως 20 εργαζομένους

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για ατομικές επιχειρήσεις με έως και 5 εργαζομένους

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ψηφιστεί η τροπολογία σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα για την ενίσχυση των 800 ευρώ που έχουν σήμερα ατομικές επιχειρήσεις με έως και πέντε εργαζομένους θα επεκταθεί και σε εκείνες με έως και 20 εργαζομένους. Μάλιστα από την επόμενηΠαρασκευή θα μπορούν να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και  αυτές οι επιχειρήσεις.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Όπως εξήγησε, σήμερα, οπότε και ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στο aade.gr για το επίδομα των 800 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και νέες επιχειρήσεις, αρχικά θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα μόνο για όσες επιχειρήσεις είναι ατομικές ή απασχολούν έως 5 άτομα.

Σε μία εβδομάδα ακριβώς θα μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να επεκταθεί η ενίσχυση και σε αυτές ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι έως τώρα έχουν πάρει το voucher 17.000 επιστήμονες και στην πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση 100.000 επιχειρήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις