Πασχαλινά Πακέτα Αγάπης Σε Πάνω από 1.000 Ωφελούμενες Οικογένειες από το Ίδρυμα Χατζηγάκη σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Πακέτα Αγάπης για Πάνω Από 1.000+ Ωφελούμενους

 

Αθήνα, 29 Απριλίου 2024: Το Ίδρυμα Χατζηγάκη όπως κάθε χρόνο μέσα από τον άξονα της Κοινωνικής Προσφοράς και το Πρόγραμμα Πακέτα Αγάπης υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες (τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές)σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηκαι αυτό το Πάσχα.

 

Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια επιχειρήσεων, οργανώσεων & εθελοντών, το Ίδρυμα Χατζηγάκη κατάφερε να διανείμει «Πακέτα Αγάπης» σε πάνω από 1.000 ωφελούμενους (ευάλωτες οικογένειες και συνανθρώπους μας), σε 7 κοινωνικά συσσίτια, κοινωφελείς οργανισμούς και κοινωνικά παντοπωλεία, τα οποία εμπεριέχουν βασικά είδη, τρόφιμα και παιχνίδια. Μετηνυποστήριξητων:HPHellas, FrieslandCampina, CocaCola 3E καιBarillaHellas, το Ίδρυμακατάφερε να παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε συμπολίτες μας που το έχουν άμεση ανάγκητις ημέρες του Πάσχα διευρύνοντας έτσι το συνολικό αντίκτυπο του Προγράμματος.

 

Το Πρόγραμμα «Πακέτα Αγάπης» υποστηρίζει δυναμικά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). Την μεταφορά των «Πακέτων Αγάπης», ανέλαβε η μεταφορική εταιρεία OmoniaTrans, με την πολύτιμη στήριξη της ολοκληρώθηκε επιτυχώς η παράδοση των Πακέτων.

 

 

 

200 Γεύματα Αγάπης με τον Δήμο Αθηναίων

 

Μία ημέρα, μία γιορτή προσφοράς στο πεδίο στην οποία το Ίδρυμα Χατζηγάκη προσκάλεσε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς από την Κοινωνία των Πολιτών να ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

 

Το Σάββατο 27 Απριλίου το Ίδρυμα Χατζηγάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Κοινωνικό Συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» και την EqualSociety, διοργάνωσε την πρωτοβουλία «Γεύματα Αγάπης» με στόχο την στήριξη κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών και συνανθρώπων μας με την προετοιμασία, συσκευασία και παράδοση γευμάτων. Σε μια συλλογική προσπάθεια, εργαζόμενοι από διάφορες επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώθηκαν για να μαγειρέψουν 200 γεύματα, προάγοντας την προσφορά, την αλληλεγγύη και τις δημιουργικές συμπράξεις.

 

 

Σ’ αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία, συμμετείχαν οι ομάδες εργαζόμενων της AegeanAirlines και της  οι οποίες μαγείρεψαν παρέα με εθελοντές. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη τηςOK! AnytimeMarkets.

 

 

Την ίδια στιγμή, 28 παιδιά ωφελούμενων οικογενειών συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε δραστηριότητες με θέμα το Πάσχα, συμπεριλαμβανομένης της χειροτεχνίας διακοσμήσεων και της κατασκευής εορταστικών στολιδιών, τις οποίες συντόνισε η εικονογράφος Κατερίνα Σωτηροπούλου, μέσα από καλλιτεχνικά & δημιουργικά  παιχνίδια.

 

 

 

_____________________________________________________

Σχετικά με το Ίδρυμα Χατζηγάκη

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008, αποτελώντας το όραμα του δικηγόρου και λογοτέχνη Παναγιώτη Χρ. Χατζηγάκη. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς, πολιτιστικές δράσεις και βιωματικά προγράμματα με έμφαση στην παιδεία, την αλληλεγγύη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ξεκίνησε επίσημα την δράση του τον Φεβρουάριο του 2012.

 

Στηριζόμενο στις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και Συνιδρυτή, Δρ. Στέλιου Μ. Χατζηγάκη, στα δέκα χρόνια ενεργούς πορείας του, το Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει υλοποιήσει προγράμματα (Παιδεία & Περιβάλλον, Μαζί για το Σχολείο, Πακέτα Αγάπης, Αποστολές Στήριξης) έχει διοργανώσει συνέδρια και διαλέξεις, έχει απονείμει βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές, έχει υποστηρίξει την έρευνα και την ιστορία κι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες δωρεές σε κοινωνικές δομές, οργανισμούς και σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις