Θύμα του κορωνοϊού 54χρονη επιχειρηματίας από τη Λάρισα που ζούσε στο Λος Άντζελες – Η άγνωστη, τραγική ιστορία της

Στο πένθος έχει βυθίσει τον δήμο Αγιάς στη Λάρισα ο θάνατος της 54χρονης Γραμματούλας Τσιμπούκα, που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.
Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με την Λαρισινή εφημερίδα «Ελευθερία», καταγόταν από την περιοχή της Ποταμιάς. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ζούσε στις ΗΠΑ, όμως επισκεπτόταν συχνά τη γενέτειρά της. Η Γραμματούλα Τσιμπούκα είχε ανοίξει τα «φτερά» της πριν από 25 χρόνια. Ηταν η περίοδος που μετέβη στο Λος Αντζελες αναζητώντας -από το μηδέν- το αμερικανικό όνειρο.

Γρήγορα, όπως αναφέρει η «Ελευθερία», κατάφερε με πολλή δουλειά, θέληση και υπομονή, να στήσει στο Λος Αντζελες μια επιτυχημένη επιχείρηση δύο εστιατορίων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που την υποστήριζαν και την εκτιμούσαν για τον ζωηρό χαρακτήρα της και την επιμονή της.
Πότε αντιλήφθηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό
Η αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα, καθώς επισκεπτόταν το αγαπημένο της χωριό σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Αυτός ο Μάρτης, ωστόσο, έμελλε να αλλάξει τα σχέδιά της.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, παρότι δεν είχε άλλο πρόβλημα υγείας ούτε και συνέχιζε να εργάζεται κανονικά, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Απευθύνθηκε τρεις φορές σε νοσοκομείο της πόλης της, αλλά δεν την κράτησαν για νοσηλεία θεωρώντας ότι μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα που εν τέλει ήταν η προσβολή του οργανισμού της από τον κορωνοϊό.

Στις 18 Μαρτίου και ενώ η κατάστασή της χειροτέρευε δραματικά μέρα με τη μέρα, εισήχθη σε κλινική. Διασωληνώθηκε αμέσως, πάλεψε γενναία να κρατηθεί στη ζωή για είκοσι μέρες στην εντατική, αλλά τελικά υπέκυψε στις 9 Απριλίου. Ηταν το 272ο καταγεγραμμένο κρούσμα στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Το άγνωστο δράμα της
Η κηδεία της Γραμματούλας Τσιμπούκα θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου και η είδηση έχει συνταράξει τους συγγενείς και τους γνωστούς της στην Ποταμιά και, ευρύτερα, στην Αγιά, οι οποίοι μιλούν για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και μια πραγματική μαχήτρια της Διασποράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η άτυχη επιχειρηματίας είχε ήδη βιώσει τον πόνο στη ζωή της. Συγκεκριμένα, στις 7 Ιουνίου του 2000 είχε πεθάνει το παιδάκι της, βρέφος τότε, μόλις μια ημέρα προτού η οικογένεια μεταβεί στην Ελλάδα για να το βαφτίσει.

Η άτυχη Γραμματούλα αφήνει πίσω της τον αγαπημένο της 25χρονο γιο και τον σύζυγό της, Έλληνας κι αυτός από τον Άγιο Γεώργιο Δομοκού.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις