Βασιλιάς των βουνών ο Νίκος Ζέγκλης στον 81ο Διεθνή Γύρο Αλβανίας.

Επέστρεψε από τον ιστορικό γύρο της Αλβανίας  που διεξήχθει 20-25/Μαΐου  με την κόκκινη φανέλα τον βουνών ή όπως ονομάζεται στην ποδηλατικη αργκό ( king of  the mountain), όπου αγωνιζόταν ως φιλοξενούμενος της ομάδας του ΠΑΣ Ιωαννίνων, και με την 5η θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρου του Γύρου ! 

Πιο αναλυτικά ο ποδηλατικός διεθνής γύρος Αλβανίας είναι βαθμολογούμενος από την παγκόσμιο ομοσπονδία ποδηλασίας ( uci ) και είναι κατηγορίας 2.2 .

Διήρκησε 5 αγωνιστικές ημέρες και στην εκκίνηση πέρασαν συνολικά 79 διεθνείς αθλητές !   

Η πρώτη μερα ξεκίνησε απο την πρωτεύουσα της Αλβανία τα Τίρανα και είχε τερματισμό την Γκοριτσα, κατά την οποία οι αθλητές διήνυσαν απόσταση 159 χιλιομέτρων και ανεβηκανε διαφορά  υψόμετρου  2145 μέτρων.

Την δεύτερη ημέρα οι αθλητές είχαν να διανύσουν απόσταση 152 χιλιομέτρων από την Γκόριτσα ως στο Ελμπασαν.  

Την τρίτη μέρα οι αθλητές διήνυσαν απόσταση 147 χιλιομέτρων απο το Ελμπασαν ως στον Αυλώνα.

Η Τετάρτη και δυσκολότερη ημέρα του γύρου είχε εκκίνηση από τον Αυλώνα και τερματισμό την κορυφή του βουνού με όνομα Mount Çika ! Πρόκειται για το βασιλικό εταπ του γύρου της Αλβανίας που είχε απόσταση 122 χιλιομέτρων αλλά η υψομετρική διαφορά που είχαν να ανέβουν οι αθλητες σε μόλις 122 χιλιόμετρα ήταν 3100 μέτρα! 

Ήταν ένα πολύ απαιτητικό εταπ από το οποίο κρινόταν η φανέλα της γενικής κατάταη αλλά και “η φανέλα των βουνών”!

Ο Νίκος ήταν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση την ημέρα που σε όλους η κούραση από της προηγούμενες μέρες είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Κατάφερε από την είσοδο του βαθμολογούμενου βουνού να επιβάλει το ρυθμό του και να καταφέρει να περάσει δεύτερος την κορυφή πίσω από αδιάφορο για τη βαθμολογία αθλητή για την κατάκτηση της κόκκινης φανέλας των βουνών, φέρνοντας τον αυτόματα στην πρώτη θέση !

Πέμπτη και τελευταία μέρα οι αθλητές διήνυσαν την απόσταση από Αυλώνα έω Fier, διαδρομή μήκους 119 χιλιομέτρων ! 

Για την ιστορία ο Νίκος Ζέγκλης τερμάτισε στην 5 θέση της γενικης κατάταξης του όλου γύρου  κατακτώντας  τελικά την κόκκινη φανέλα των βουνών !  Ο ίδιος δήλωσε :  “Νιώθω φυσικά χαρούμενος για αυτήν την επιτυχία. Τίποτε δεν είναι τυχαίο και δεν σου χαρίζεται χωρίς πολύ κληρή προσπάθεια και δουλειά! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και στηρίζουν την προσπάθειά μου, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο αλλά και ένα ευχαριστώ στην ομάδα του Πας Ιωαννίνων για την πρόσκληση και την φιλοξενία τους στην ομάδα τους για τον συγκεκριμένο γύρο!

Σχετικές δημοσιεύσεις