Χριστούγεννα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Σημαντικές μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις προγραμμάτισε για τα φετινά Χριστούγεννα το Μουσείο Τσιτσάνη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διαφορετικά είδη μουσική, από ξεχωριστούς καλλιτέχνες, που στον χώρο του Μουσείου ξεδιπλώνουν μαγικές νότες σε όμορφες νεότερες και παλιότερες συνθέσεις, αλλά και εξαιρετική προσέγγιση στην έννοια του χορού.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις είναι:

 

  1. Κώστας Λειβαδάς 0 Ανδριάνα Μπάμπαλη:» Περιοδεία Εντός»

Ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς της γενιά μας, ο Κώστας Λειβαδάς, μαζί με το καλλιτεχνικό του alter ego, την Ανδριάνα Μπάμπαλη, υπόσχονται μια μοναδική βραδιά, στο Μουσείο Τσιτσάνη, κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, που έχουν την τιμητική τους στην πόλη των Τρικάλων, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει με πιάνο, κιθάρα και δύο εξαιρετικές φωνές, τραγούδια που μας συνοδεύουν χρόνια και κοσμούν τη δισκοθήκη μας, από το «Μοίρα μου έγινες», μέχρι το «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου», από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», το «Σαν να μη πέρασε μια μέρα» και το «Για να σε συναντήσω» ως το «Η επίμονή σου», το «Είναι εντάξει μαζί μου» και τον τελευταίο δίσκο του Κώστα «Περιοδεία εντός», που δίνει άτυπα και τον τίτλο σε αυτή την σειρά παραστάσεων.

Info: Μουσείο Τσιτσάνη  Τρίκαλα, 20.12.2022, Ώρα 20.30

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ προπώληση και 15 ευρώ στο ταμείο.

Προπώληση εισιτηρίων στο Μουσείο Τσιτσάνη (ώρες γραφείου) και ηλεκτρονικά

στην ticketservices.gr

Οργάνωση παραγωγής:

ΤEXNOTΡΟΠΟΝ – Artway Cultural Productions | http://www.artway.gr

  1. Trikki Trio: «Απόψε στου Τσιτσάνη»

Οι εκ Τρικάλων ορμώμενοι αγαπημένοι καλλιτέχνες Γιώργος Μπαμπάνης και Χρυσή Παπαγιαννούλη παρέα με το σπουδαίο σολίστα του μπουζουκιού, Τάσο Γιαννούση σύστησαν τη μουσική ομάδα Trikki Trio με αφορμή και αιτία την αγάπη τους για το σπουδαίο έργο του ανυπέρβλητου Τρικαλινού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη.

Με μεγάλη τιμή και χαρά θα παρουσιάσουν στο «σπίτι» του Τσιτσάνη ένα πρόγραμμα με τραγούδια του γλεντιού, της αγάπης, και του καημού, με βασικό κορμό το έργο του Τσιτσάνη, αλλά και άλλων μεγάλων δημιουργών της εποχής του.
Συμπράττει με το Trikki Trio ο ξεχωριστός Γιώργος Παπαδόπουλος.

Info: Μουσείο Τσιτσάνη Τρίκαλα. Πέμπτη 22.12.2022 , Ώρα 21.00, Είσοδος ελεύθερη

 

  1. Παράσταση χορού «Πάταγος»

Η παράσταση χορού «Πάταγος» είναι μια θορυβώδης ιστορία χωρίς ήχο. Τα κείμενα που αφηγούνται, οι στίχοι που τραγουδούν και οι ρυθμοί που χορεύουν οι δύο ερμηνευτές δε θα ακουστούν ποτέ. Τα δυο σώματα φτιάχνουν μια άηχη παρτιτούρα η οποία “ακούγεται” με τα μάτια.

Μια παράσταση στα όρια του χορού, του θεάτρου και της μουσικής, που θολώνει τα όρια ανάμεσα σε αυτά που ακούμε και αυτά που βλέπουμε. Ένας αθόρυβος πάταγος.

Η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη μελετά, στα έργα της, τη μουσικότητα του σώματος σε συνάρτηση με την φωνή, δημιουργώντας παράδοξες εξισώσεις. Στον Πάταγο μηδενίζοντας κάθε ηχητικό ερέθισμα, αναδεικνύει, σε αποκλειστική πρωταγωνίστρια, την κίνηση .

Ιδέα – Χορογραφία: Σοφία Μαυραγάνη

Ερμηνεία: Μαρία Βούρου, Ευθύμιος Μοσχόπουλος

Δραματουργία: FBDS, Ιωάννα Βαλσαμίδου

Σύμβουλος ήχου: Coti K.

Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ

Φωτισμοί: Fingersix

Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Μπάμπης Μακρίδης

Makeup artist: Κατιάννα Χατζηλουίζου

Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη

Γραφιστικά: Δημήτρης Πολίτης

Παραγωγή: Fingersix/Athens

Με την υποστήριξη του Μουσείου Τσιτσάνη

Η περιοδεία του έργου “Πάταγος” πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του

Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Info: Μουσείο Τσιτσάνη | Τρίκαλα Τρίτη 27.12.2022 | Ώρα 20.30 -Είσοδος ελεύθερη

  1. Όσα χρόνια κι αν περάσουν – αφιέρωμα στο ρετρό ελληνικό τραγούδι

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μουσείο Τσιτσάνη θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στο ελληνικό ρετρό τραγούδι. Μια ρομαντική μουσική βόλτα στο πρώτο μισό του 20ου αι. με τη φωνή της Ηλέκτρας Καράλη και την κιθάρα του Πάνου Μεγαρχιώτη. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ρετρό τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες καθώς και άλλα που δεν ακούστηκαν αρκετά.

Info: Μουσείο Τσιτσάνη Τρίκαλα, Πέμπτη 29.12.2022, Ώρα 20.30,Είσοδος: 8€

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Σχετικές δημοσιεύσεις