Τριπλή δοκιμασία για την κυβέρνηση

Στους δρόμους οι αγρότες και οι φοιτητές

Ανεβάζουν τους τόνους και οι ιεράρχες για το γάμο των ομοφύλων

– Διαμαρτυρία αγροτών σήμερα το μεσημέρι στα Τρίκαλα και ομιλία το απόγευμα (στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου)  κατά του γάμου των ομοφύλων

 

 

Τέσσερις μήνες πριν τις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δύσκολο Φεβρουάριο καθώς θα πρέπει να κλείσει τρία τουλάχιστον μέτωπα με διάφορες κοινωνικές ομάδες και για διαφορετικά ζητήματα.

Οι αγρότες μετά από τη δυναμική τους κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και στην «Αγκρότικα» από χθες επέστρεψαν στα τοπικά μπλόκα ενώ αύριο στη Νίκαια της Λάρισας έχουν συνάντηση για να αποφασίσουν την παραπέρα στάση τους. Σήμερα στα Τρίκαλα θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο μέσα στην πόλη με αγροτικά μηχανήματα στις 12 το μεσημέρι.

Oι φοιτητές για αρκετές εβδομάδες συνεχίζουν τις καταλήψεις σε πολλά ΑΕΙ και τα συλλαλητήρια, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Χθες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας διαβάσθηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά της θέσπισης του γάμου των ομόφυλων. Μάλιστα σήμερα στα Τρίκαλα στις 5.30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου θα γίνει σχετική ομιλία από τον Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος αναμένεται να στηλιτεύσει τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο αλλά και αυτούς που θα απέχουν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις