Το φυσικό αέριο στο Καστράκι του Δήμου Μετεώρων

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συνεπής στην εκτέλεση του προγράμματος ανάπτυξης  τροφοδότησε το Καστράκι του Δήμου Μετεώρων, το οποίο  βρίσκεται στους πρόποδες του «ιερού» βραχώδους συμπλέγματος των Μετεώρων και έχει ανακηρυχθεί μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετεώρων, Μνημείο της Φύσης και Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Τα Μετέωρα, πέρα από θρησκευτικό τοπόσημο, αποτελούν ένα ασύγκριτο σημείο απαράμιλλης ομορφιάς στην Ελλάδα καθώς και ένα παγκόσμιο, μεγαλοπρεπές γεωλογικό φαινόμενο με μοναδικά δείγματα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής να κοσμούν τις κορυφές των βράχων.

Με την τροφοδότηση του Καστρακίου του Δήμου Μετεώρων, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού αντανακλώντας τη συνέπεια στις δεσμεύσεις της. Με σεβασμό στο νομοθετικό, ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο η Εταιρεία ολοκληρώνει την τροφοδότηση των νέων περιοχών για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για το 2022.Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την έναρξη τροφοδότησης του Καστρακίου, όπου έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Αλέκος Θ. ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λ, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, τεχνικοί φορείς, στελέχη της εταιρείας και πολίτες.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων, κ. Αλέκος Θ. συνεχάρη το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την άριστη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση της Εταιρείας, προς όφελος των πολιτών για την δυνατότητα πρόσβασης σε μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας, εκφράζοντας την επιθυμία να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας Λ., δήλωσε ότι σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει να επενδύει στην υλοποίηση βιώσιμων δικτύων τα οποία στο μέλλον θα διανέμουν ανανεώσιμα αέρια όπως το βιομεθάνιο και το πράσινο υδρογόνο, με στόχο την απανθρακοποίηση των δικτύων διανομής και την επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα καθώς και την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Επιπλέον τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας τροφοδοτεί σήμερα το Καστράκι στην περιοχή των Μετεώρων, τη δεύτερη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μοναστική κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό χώρο η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η τροφοδότηση στο Καστράκι έχει συμβολική αξία για την ιστορία της Εταιρείας στην περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υποστηρίζει διαχρονικά τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τροφοδότησης και σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λ. και στελεχών της εταιρείας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θέοκλητο.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ολοκλήρωσε την υλοποίηση  του προγράμματος  ανάπτυξης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έτος  2022, σεβόμενη το αυστηρό χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και  λόγω της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει.

Με την ένταξη πλέον, της Εταιρείας στον Όμιλο Italgas, και παρά τις έντονες προκλήσεις στον ενεργειακό κλάδο προμηνύεται ένα ευοίωνο μέλλον, με νέες προοπτικές ανάπτυξης, και στέρεες βάσεις για την αποδέσμευση αξίας σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις