Το Ποτάμι στέρεψε, τα στελέχη του… ανθούν

Πόσοι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη “βολεύτηκαν” στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πόσα συνεχίζουν την πολιτική καριέρα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 

 

Το Ποτάμι μπορεί να στέρεψε, όμως οι περισσότεροι που ακολούθησαν τον Σταύρο Θεοδωράκη βρήκαν νέα πολιτική στέγη. Πρώτος και καλύτερος ο Δημήτρης Τσιόδρας που από εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, ανέλαβε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Μητσοτάκη, με γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ομάδα του Γιάννη Βλαστάρη, ως λογογράφος του Πρωθυπουργού, βρίσκεται ο Δημήτρης Αντωνίου, που έκανε την ίδια δουλειά για τον Θεοδωράκη.

Αρκετοί πρώην βουλευτές του κόμματος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Ως γαλάζιος βουλευτής πια, ο Χάρης Θεοχάρης, πρώην υπουργός Τουρισμού, έχει αναλάβει το προεκλογικό πρόγραμμα της Πειραιώς – θα είναι, προφανώς, και πάλι υποψήφιος ο ίδιος. Στον ανασχηματισμό του 2021 ο Γιώργος Αμυράς ανέλαβε υφυπουργός Περιβάλλοντος, ενώ στη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται και ο Ιάσονας Φωτήλας. Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι σύμβουλος του Παναγιώτη Πικραμμένου, η Χριστίνα Ταχιάου είναι υπεύθυνη Επικοινωνίας του Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέλαβε γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης σήμερα είναι εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Πολιτισμού και η Ολυμπία Αναστασοπούλου είναι γενική γραμματέας Τουρισμού. Ο Πάνος Τσακλόγλου, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, είναι υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Μίλτος Κύρκος, πρώην ευρωβουλευτής, δούλεψε ως συνεργάτης του Γιώργου Κύρτσου και πιθανώς συζητά εκ νέου την κάθοδό του στις εκλογές, καθώς και τα τρία μεγάλα κόμματα θα τον ήθελαν.

Δύο πρώην κοινοβουλευτικοί στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες βρίσκονται στο σπίτι τους – ο Σπύρος Λυκούδης στην Αίγινα και ο Γιώργης Γραμματικάκης στην Κρήτη. Ένας, ο Σπύρος Δανέλλης, επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, η Έφη Στεφοπούλου, ως γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και ο πρώην βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας, που συζητά πιθανή υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις