Τη «Δύναμη της γειτονιάς» αναδεικνύει ο Δήμος Τρικκαίων

Δικτύωση, τεχνογνωσία, συνεργασία. Σε αυτό το τρίπτυχο βασίζεται η πρώτη διήμερη συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων που λειτουργούν σε γειτονιές, συνοικίες και χωριά του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η δύναμη της γειτονιάς». Πρόκειται για πρωτοβουλία – δράση που υλοποιείται το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021 από την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων και τη συνδρομή του Μουσείου Τσιτσάνη Μουσείο Τσιτσάνη, με τον οργανισμό ENO Greece.
Οπως εξήγησε στον εξ αποστάσεως χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, η συνεργασία και η συνεννόηση «κάνουν τα Τρίκαλα να ξεχωρίζουν. Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για το αυτονόητο, το να κρατήσουμε ζωντανές τις κοινωνίες και το πολιτιστικό τους απόθεμα μέσω ακριβώς αυτής της συνεργασίας, κάνοντας τη διαφορά». Επεσήμανε ακόμη ότι ο Δήμος είναι αρωγός, δεν καπελώνει προσπάθειες, βοηθάν και συνδράμει στα όσα υλοποιούν οι σύλλογοι.


Ο αντιπρόεδρος του Μουσείου και επικεφαλής των εθελοντών του Δήμου, Μιχάλης Λάππας τόνισε ότι «με την προσπάθειά μας αυτή επιχειρούμε να συνενώσουμε όλους τους τοπικούς συλλόγους, να παράσχουμε τεχνογνωσία, να βρεθούμε μαζί με τους συλλόγους σε μια προσπάθεια να δώσουμε δύναμη στη γειτονιά, στους πολίτες».
Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, επισημαίνοντας τη σημασία της ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών, μέσα από πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρόλου των πολιτών στις γειτονιές.
Στις τοπικές κοινωνίες αναφέρθηκε και η εκ του ENO Greece υπεύθυνη κ. Ελένη Πλευρά, παρουσιάζοντας μαζί με την κ. Δήμητρα Κρηνίτσα το πλαίσιο του διημέρου: πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο με στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, μέσω ενίσχυσης της γειτονιάς. Τα χρησιμοποιούμενα εργαλεία είναι είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης, όπως αφηγήσεις, δημιουργία ομάδων και δραστηριοτήτων. Το διήμερο υλοποιούνται σταδιακά οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τον συντονισμό έχει ο εκπαιδευτικός κ. Βασ. Αδάμος.
Σημειώνεται ότι κάθε Σύλλογος εκπροσωπείται με ελάχιστο αριθμό ατόμων, λόγω πανδημίας, που, όπως διευκρίνισε ο κ. Λάππας, δεν επέτρεψε προς το παρόν τη συμμετοχή περισσότερων Συλλόγων. Κάτι που θα γίνει μελλοντικά, με ακόμη καλύτερες συνθήκες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις