Τα παραμύθια του κόσμου συνενώνονται στα Τρίκαλα

Η βαλίτσα ως σημάδι και δηλωτικό κατάστασης, η μνήμη, ως παρελθούσα ηρεμία μέσα από την ομορφιά των παραμυθιών.
Αυτό το δίπολο κυριάρχησε ως αφήγημα και αφόρμηση, στην πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων, να διοργανώσει μια εκδήλωση με τον τίτλο «Ενα Παραμύθι από τα ξένα».
Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, μεσούσης της διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών, πρόσφυγες και μετανάστες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και το Ιράκ, μαζί με τρικαλινούς/ες. Αφηγήθηκαν μοναδικά, τα μοναδικά τους παραμύθια.
Οσοι/ες πήραν μέρος, εισέρχονταν στον χώρο με τη βαλίτσα, το σημάδι της φυγής. Και μετά, ένα κουβάρι στη σκηνή, δινόταν σε εκπρόσωπο κάθε χώρας που αφηγούταν ένα παραμύθι.
Παραδοσιακές στολές, γλώσσες διαφορετικές, μια αίθουσα πλημμυρισμένη από τους/τις ωφελούμενους/ες μετανάστες/ριες και πρόσφυγες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων και Ουκρανούς/ες με τη συνδρομή του προγράμματος «Helios» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, παρακολούθησαν την εκδήλωση με τη φροντίδα και συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας.


Ο αντιδήμαρχος Νίκος Σακκάς, καλωσορίζοντας τους/τις συμμετέχοντες/ουσες έδωσε έμφαση στη συνεργατική αυτή προσπάθεια και στην ανάδειξη των όμορφων αναμνήσεων και εικόνων που, μέσω των παραμυθιών, ξετυλίγουν αναμνήσεις.
Κάτι που φάνηκε από τις ιστορίες για το μαγεμένο δάσος (Βουλγαρία), το αρκουδάκι (Ρωσία), την καλοσύνη (Ουκρανία), τα στολίδια στους δρόμους (Ιράκ), δίπλα στις ελληνικές αναμνήσεις από πανέμορφα παραμύθια.
Η δράση του κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων ενισχύθηκε εθελοντικά, καθώς τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ Ομόνοια του Δήμου Τρικκαίων κ. Μαρία Μπλούτσου, την εκμάθηση και παρουσίαση των ρόλων ανέλαβε η θεατροπαιδαγωγός κ. Αλκηστι Βασιλάκου ενώ στην αφήγηση καθοδήγησε η εμψυχώτρια – ηθοποιός και αφηγήτρια κ. Βάσω Γκουγκαρά. Η δημιουργία της αφίσας πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ «OMONOIA» του Δ. Τρικκαίων κ. Γιάννη Παπαστάθη.
Παρέστη επίσης ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Τρικάλης και τα στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δ. Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις