Στην Ιταλία η Δ/νση Π.Ε. Τρικάλων στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συμμετείχε ως συντονιστής στη δεύτερη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS+ KA220 με τίτλο «Playing and learning from the past» (Παίζοντας και μαθαίνοντας από το παρελθόν) με κωδικό έργου 2021-1-EL01-KA220-SCH-000027810 και έλαβε χώρα στο Crhack Lab στο Foligno (Φολίνιο) της Ιταλίας από 20 έως 21 Οκτωβρίου 2022. Οι Ιταλοί εταίροι, φιλόξενοι οικοδεσπότες, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες εταίρους, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) Ελλάδα, το Governoship of Istanbul (Κωνσταντινούπολη-Τουρκία) και το Inspectoratul scolar judetean Iasi (Ιάσιο Ρουμανία).

Την πρώτη μέρα οι εταίροι παρουσίασαν τα κεφάλαια του οδηγού και τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έκαναν τις κατάλληλες παρεμβάσεις και έδωσαν κατευθυντήριες οδηγίες για το σχεδιασμό τους. Οι εταίροι από την Τουρκία παρουσίασαν τις δράσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος και οι εταίροι από τη Ρουμανία τον τρόπο διαχείρισης και εξασφάλισης της ποιότητας του προγράμματος.

Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκε από το ΑΚΕΘ ο διαδραστικός χάρτης ενημέρωσης και περιήγησης στα κυριότερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης των Τρικάλων. Ακολούθησε συζήτηση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του προγράμματος και στη συνέχεια έγινε η απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Η συνάντηση έκλεισε με την πραγματοποίηση από το Crhack Lab βιωματικής παρουσίασης δείγματος της εφαρμογής για κινητές συσκευές μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Φολίνιο.

Όλοι οι συμμετέχοντες εταίροι αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία για την αποτελεσματική οργάνωση και υλοποίηση του έργου και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις