Σήμερα: Συνεδριάζει η Επιτροπή λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων

Μάσκες στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατόπιν ειδικής ενημέρωσης

 

Συνεδριάζουν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων , προκειμένου να διατυπώσουν εισήγησή  για τις διαδικασίες  λειτουργίας των σχολείων από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο έγινε χθες , στην οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του esos διατύπωσε τις εξής θέσεις:

Α. Τα σχολεία να ανοίξουν με εκ περιτροπής λειτουργία.

Β. Να γίνει παράλληλα εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές  που θα βρίσκονται εκτός σχολείου, λόγω εκ περιτροπής λειτουργίας.

Γ. Η υποχρεωτική μάσκα να εφαρμοστεί, τουλάχιστον για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, κατόπιν ειδικής ενημέρωσης-εκπαίδευσης. Να αφιερωθούν μια-δυο ώρες  -ή και παραπάνω αν χρειαστεί-στις 7 ή 8 Αυγούστου για την ενημέρωση των μαθητών χρήσης της μάσκας.

Δ. Να γίνει διανομή tablet σε όλα τα σχολεία της χώρας. Οι Διευθυντές των σχολείων θα αναλάβουν τη διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών και γονιών να δηλώσουν εάν επιθυμούν να δανειστούν tablet για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, αναμένεται να εξειδικευθεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες

 

Πηγή: esos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις