Πτώση πλατάνου στην ε.ο. Διάβας-Σαρακίνας

Ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων για τους διερχόμενους πολίτες

Αναγκαία η κοπή τους και η διάθεση της ξυλείας σε ευπαθείς ομάδες

 

Του Θανάση Βλάχου

Vlahowa2@gmail.com

 

Ένας μεγάλος πλάτανος έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Διάβας-Σαρακίνας χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. Το συγκεκριμένο δένδρο ήταν από τα πολλά άρρωστα και είχε ξεραθεί όπως πληροφορούμαστε και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από τον πρόεδρο της Διάβας που έσπευσε επί τόπου και με την συνδρομή της ΠΥ Καλαμπάκας κόπηκε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιοχή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ελάχιστα λεπτά πριν την πτώση του δένδρου, κάτοικος της περιοχής είχε τύχη βουνό καθώς ήταν σταθμευμένος στο σημείο με το αυτοκίνητο του και φεύγοντας άκουσε ένα θόρυβο και απομακρυνθείς ο πλάτανος έπεσε στο οδόστρωμα…

Η νέα πτώση πλατάνου έρχεται να χτυπήσει και πάλι καμπανάκι προς κάθε αρμόδια αρχή καθώς πριν λίγο καιρό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν πέσει και πάλι κάποια δένδρα στην περιοχή της Διάβας χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

Έτσι λοιπόν κάτοικοι της περιοχής θεωρούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να εντοπιστούν και να σημανθούν από τα κατά τόπους Δασαρχεία τα αρρωστημένα δένδρα και ιδίως πλατάνια ώστε να κινηθεί η διαδικασία κοπής τους προς αποφυγήν απρόβλεπτων καταστάσεων και γιατί όχι ατυχημάτων για ανυποψίαστους πολίτες.

Μάλιστα πυκνώνουν τελευταία οι φωνές εκείνων που έχουν την άποψη να κοπούν τα ξερά-αρρωστημένα δένδρα και η ξυλεία τους να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών για θέρμανση, κάτι που γίνεται εσχάτως και σε άλλους νομούς της χώρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις