Παρ΄ ολίγον τραγωδία με τροχόσπιτο στα Μετέωρα

Τύχη βουνό είχε τουρίστας στα Μετέωρα όταν το αυτοκινούμενο του αντί να κάνει όπισθεν κινήθηκε μπροστά με συνέπεια να φθάσει στο χείλος του γκρεμού όπου και ακινητοποιήθηκε παίρνοντας επικίνδυνη κλίση.

Όπως πληροφορούμαστε το εν λόγω αυτοκινούμενο ήταν σταθμευμένο στο χώρο όπου σταθμεύουν συνήθως τροχόσπιτα πριν το πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ και γύρω στις 12.45 περίπου ο οδηγός του έβαλε μπροστά τη μηχανή για να αναχωρήσει.

Ωστόσο αντί να βάλει όπισθεν κατά λάθος έβαλε την πρώτη και το αυτοκινούμενο κινήθηκε προς τα εμπρός με συνέπεια να φθάσει στο χείλος του γκρεμού παίρνοντας επικίνδυνη κλίση και ο οδηγός του κατάφερε να βγει έντρομος έξω καθώς και και οι επιβαίνοντες σε αυτό.

Αμέσως ειδοποιήθηκε οδική βοήθεια και λίγο αργότερα έφθασαν στο σημείο δυο οχήματα τα οποία κατάφεραν με επιδέξιους ελιγμούς να τραβήξουν το αυτοκινούμενο και να λήξει αίσια η περιπέτεια των επιβαινόντων σε αυτό που παρ΄ ολίγον θα εξελίσσονταν σε τραγωδία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το συμβάν είναι αλήθεια πως προκάλεσε έντονο προβληματισμό καθώς ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν με τουρίστες οι οποίοι εισέρχονται στο συγκεκριμένο χώρο για να σταθμεύσουν ή και να διανυκτερεύσουν ακόμη-κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ-κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου όπως είναι σε όλους γνωστό.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι αρμόδιοι να παρέμβουν άμεσα λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στο μέλλον που θα αμαυρώσουν ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευόμενο από την UNESCO.

Θανάσης Βλάχος

Σχετικές δημοσιεύσεις