Οι προτάσεις των δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Επίσκεψη στη Λάρισα για την παρουσίαση των δράσεων της επιτροπής «Ελλάδα 2021», αλλά και των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από φορείς ανά περιφέρεια, πραγματοποίησε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.

Η κ. Αγγελοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου της Θεσσαλίας, παρουσία του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, αναφέρθηκε κατ΄αρχάς στις δύο στρατηγικές επιλογές της Επιτροπής για τον συντονισμό των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, σημειώνοντας ότι η πρώτη ήταν το πρόγραμμα της εθνικής μας επετείου να καταρτιστεί με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και η δεύτερη επιλογή ήταν το πρόγραμμα των εορτασμών να μην επικεντρωθεί στην Αθήνα, αλλά αντιθέτως η πλειονότητα των δράσεων να πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων η κ. Αγγελοπούλου ανακοίνωσε από τη Λάρισα και μία κεντρική πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που ονομάζεται «Γιορτές των Πόλεων» και αφορά τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 2021, όπου θα διοργανωθούν και θα υποστηριχθούν επετειακές εκδηλώσεις σε δήμους με μεγάλο ιστορικό αποτύπωμα.

Μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε στην συμβολή των δήμων όλης της χώρας, παρουσιάζοντας τα στοιχεία των προτάσεων που έχουν κατατεθεί για αξιολόγηση και υλοποίηση από την Επιτροπή που θα αφορούν δράσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την κ. Αγγελοπούλου συνολικά στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έχουν κατατεθεί:

* 371 προτάσεις, από 118 δήμους (δήμοι, δημοτικές ενότητες, ενώσεις δήμων),

* Οι 118 δήμοι που υπέβαλαν προτάσεις εκπροσωπούν 45 (από τους 51) νομούς της χώρας.

* Οι 39 δήμοι είναι πρωτεύουσες νομών.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Αγγελοπούλου στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής από τους φορείς της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι οι 19 προτάσεις «δείχνουν το εύρος τους και το πώς αθροιστικά αναδεικνύουν τους στόχους της επετείου».

 

Οι προτάσεις του Δήμου Μετεώρων

 

Ο Δήμος Μετεώρων Τρικάλων προτείνει μεταξύ άλλων την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου Κονάκι Μέκιου. Ένα από τα καλύτερα πέτρινα νεοκλασικά κτίσματα της Θεσσαλίας, που μπορεί να μετατραπεί σε μουσείο λαϊκής τέχνης.

 

Οι προτάσεις του Δήμου Τρικκαίων

 

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει καταθέσει αρκετές προτάσεις. Θα ήθελα να σταθώ σε αυτήν που ξεδιπλώνει την ιστορία των 200 χρόνων του ελληνικού κράτους μέσα απ’ τα τραγούδια του λαού μας και την εξέλιξη της μουσικής, μέσα από παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις