Ξεχώρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην FRUIT LOGISTICA του Βερολίνου

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη FRUIT LOGISTICA 2023, στο Βερολίνο. Πρόκειται για την κορυφαία εμπορική έκθεση στην βιομηχανία φρέσκων φρούτων και λαχανικών με την πιο άμεση πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.600 εκθέτες από 92 χώρες, με δραστηριότητα που απλώνεται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του κλάδου.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας αποτελεί μία ακόμη δυναμική προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάδειξη τοπικών ποιοτικών προϊόντων και δυναμικών επιχειρήσεων, σε μια διοργάνωση που συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου.


Το Θεσσαλικό περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τα θεσσαλικά νωπά φρούτα και συναφή προϊόντα του αγροτικού κλάδου. Έντονο ενδιαφέρον για τα θεσσαλικά προϊόντα εκδήλωσαν εμπορικοί αντιπρόσωποι αγορών από ευρωπαϊκές, ασιατικές και αραβικές χώρες. Οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν ήταν σημαντικές και δίνουν επιπλέον ώθηση στις θεσσαλικές επιχειρήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να επενδύουν στην ποιότητα και στην συνεργασία.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Aπ. Βεσυρόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής της θεσσαλικής αντιπροσωπείας Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απ. Μπίλλη.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την συμμετοχή της σε μία ακόμη έκθεση αγροδιατροφικού τομέα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι παραμένει έντονο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα ποιοτικά καινοτόμα θεσσαλικά προϊόντα. Οι εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων και απέδειξαν στους ξένους αγοραστές ότι η εκθεσιακή τους παρουσία και κουλτούρα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα την παραγωγική διαδικασία, την προώθηση, προβολή και εμπορία των αγροτικών μας προϊόντων, όπως και το αγροτικό εισόδημα, με έργα, δράσεις και αναπτυξιακά προγράμματα» ανέφερε ο κ. Μπίλλης.


Στην έκθεση συμμετείχαν οι επιχειρήσεις: «BALBOUZIS FRUITS», Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμιάς – Σκήτης «ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ», Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρίτσας – Στομίου «ΚΑΡΠΟΙ ΚΙΣΣΑΒΟΥ», Ομάδα Παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ» και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού.
Στη Θεσσαλική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τσακνάκης και η κ. Αγγελική Εξάρχου, Γεωπόνος Τμήματος Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου της ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις