Με την παρουσία Σκρέκα η έναρξη εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Πύλης

Αύριο Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ο Υπουργός Ενέργειας – Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας θα μεταβεί στην Πύλη και θα υποδεχθεί στο δημοτικό Κατάστημα στις 11:00πμ, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας.

Κατόπιν ο Δήμαρχος θα συνοδεύσει τον Υπουργό στον χώρο της Κεντρικής Πλατείας (πλατεία Δημαρχείου), ο οποίος θα εγκαινιάσει τις εργασίες έναρξης, για την ανάπλαση της Πλατείας,  με την εγκατάσταση του αναδόχου του έργου «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΘ. ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΑΘ. ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Έργο με Προϋπολογισμό δαπάνης 1.163.664,40 € πλέον Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το οποίο η δημοτική Αρχή, ύστερα από μεθοδική δουλειά & στενή συνεργασία με τον Υπουργό, αναλαμβάνει να υλοποιήσει.

Ο συγκεκριμένος χώρος ανάπλασης αντιστοιχεί σε επιφάνεια με εμβαδόν 4.545,00τ.μ., και όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, πρόκειται για έναν χώρο με έντονη συμβολικότητα και βαρύνουσας σημασίας, λόγω της γειτνίασής του με το Δημαρχείο –χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο χώρος ανάπλασης είναι εγγεγραμμένος στην συλλογική συνείδηση των κατοίκων του οικισμού ως «πλατεία Δημαρχείου»- και τις δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο αυτού, καθώς και λόγω του ότι βρίσκεται πάνω στον άξονα της νέας Εθνικής οδού Τρικάλων-Άρτας.

Σχετικές δημοσιεύσεις