Μεγαλειώδης η μαθητική παρέλαση στην Πύλη

Με όλες τις τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου  του 1940 στην Πύλη με την Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και Αντιπροσωπεία από τα Σχολεία της Πύλης με την συνοδεία των Διευθυντών και άλλων Φορέων. Ενώ τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Φιλόλογος Καθηγητής κ. Απόστολος Μπλετσας.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνος Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης και η κατάθεση των Στεφάνων από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα του Βουλευτή κ. Αθανασίου Λιούτα ως  Εκπροσώπου της Κυβέρνησης, από την Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και του Αντ/ρχη  κ. Χρήστου Μιχαλάκη η Θεματική Αντιπεριφεριάρχη Υγείας κ. Δήμητρα Νάτσινα, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανασίου Μπαλατσούκα, από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Βασίλειο Κανέλα, από τον Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θες/λιας κ. Στ. Ελλάδος κ. Ηλία Τσιαούση, από τον Διοικητή του Α.Τ. Πύλης κ. Χρήστο Παπαδογιάννη, από τον Προϊστάμενο του Π.Κ. Πύλης κ. Γεώργιο Καραχάλιο, από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης κ. Γεωργίου Τζιορτζιώτη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης, από τον Γραμματέα του Ε.Σ. Πύλης  Κ. Μπλετσογιάννη Παν. από τον Πρόεδρο του Ο.Π. Ο. Πύλης κ. Αλέξανδρο Παπαστεργίου, από τον Πρόεδρο του Ε.Σ. Γόμφων κ. Αχιλλέα Γκουγκουμάτη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικίου, από το Νηπιαγωγείο  Πύλης , από τον Γυμνάσιο Πύλης, από το Δημοτικό Σχολείο Πύλης, από τον Λύκειο Πύλης και από το ΕΠΑΛ. Πύλης.

Στην συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος ακολούθησε η μεγαλειώδης παρέλαση της μαθητιώσας Νεολαίας της Πύλης και της ευρύτερης περιοχής και από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικίου, ενώπιον των Επισήμων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα που βρισκόταν στην εξέδρα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις