Μέχρι τις 18 Ιουνίου ο πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ολοκληρώνεται  ο πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» που  διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ όλων των Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλίας (Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και  διεξάγεται με  προαιρετική συμμετοχή, στο πλαίσιο του ωρολόγιου προγράμματος των σχολικών μονάδων. Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας την δική τους αφίσα ή λογότυπο. Οι τρεις καλύτερες αφίσες θα βραβευτούν  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έπαινο και tablet. To καλύτερο λογότυπο  θα  βραβευτεί  με έπαινο και  tablet και θα αξιοποιηθεί ως το επίσημο λογότυπο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Βραβείο –έπαινος θα απονεμηθεί και στο σχολείο του μαθητή που θα κερδίσει στο διαγωνισμό. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό. Η βράβευση θα γίνει εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον  covid-19.

Στην Επιτροπή  του Διαγωνισμού μετέχουν ως άμισθα μέλη οι κ.κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, καθηγητής Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη, πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ιωάννης Χρηστάκης ιστορικός τέχνης- εικαστικός, Αλέξανδρος Σιώμος  διοργανωτής εικαστικών εκθέσεων, Αλβέρτος Ρούσσος σύμβουλος επικοινωνίας, Χρήστος Γκάλιος πρόεδρος Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, Γιώργος Νικολαίδης γραφίστας, Τάνια Αβέλλα σύμβουλος -ειδίκευση παιδαγωγικών, Ελένη Καλαμπαλίκη εικαστικός-εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Μπιλιούρης εικαστικός -εκπαιδευτικός και Άννα Ταουσάνη εικαστικός- εκπαιδευτικός.

Τα σχέδια του λογότυπου και των αφισών θα αποσταλούν σε κλειστό φάκελο μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μανδηλαρά 23, Τ.Κ. 41222, Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τους όρους τους διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται   στις κ.κ. Καψάλη Στέλλα 2410 539210 εσωτ. 110 και Αβέλλα Τάνια 2410 539210 εσωτ. 162

Σκοπός του διαγωνισμού μέσω της δημιουργίας της αφίσας και του λογότυπου, είναι η περαιτέρω ενασχόληση, εμβάθυνση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σε σχέση µε την ισότητα των δύο φύλων και την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών μέσα στις σχολικές τάξεις. Έτσι με αφορμή τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των φύλων, των αποπροσανατολιστικών βιωμάτων καθώς και των λανθασμένων αντιλήψεων που οι μαθητές και οι μαθήτριες, σε αρκετές περιπτώσεις, φέρουν στο σχολείο, οι ομάδες εργασίας καλούνται να επεξεργαστούν, να εκφραστούν και να αναδείξουν την επεξεργασία του θέματος τους μέσα από το λογότυπο και την αφίσα και να εκφραστούν ατομικά (ατομικό έργο).

Σχετικές δημοσιεύσεις