Λίμνη Πλαστήρα: Στο συνέδριο για τον Εναλλακτικό και Βιώσιμο Τουρισμό στη Θεσσαλία ο Δήμαρχος Μετεώρων

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού  κ. Δημήτριο Λύπα, παραβρέθηκε στο συνέδριο εναλλακτικού και βιώσιμου Τουρισμού Θεσσαλίας.

Την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία»,  κήρυξε από το Μορφοβούνι, την έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως τόνισε, πρόκειται για μορφές τουρισμού που συμβάλλουν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που φέρνουν πιο κοντά τον επισκέπτη στο φυσικό τοπίο, στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά η υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και η πρόεδρος του ΕΟΤ κα. Άντζελα Γκερέκου, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Με την σειρά του ο Δήμαρχος κ. Αλέκος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς όλους από το βήμα του συνεδρίου, μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η προώθηση του εναλλακτικού και βιώσιμου τουρισμού για την Θεσσαλία και κατ’ επέκταση για την χώρα μας ,ενώ παράλληλα συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση του συνεδρίου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, ενώ παράλληλα, να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού. Θα διεξαχθεί εργαστήριο (workshop) με θέμα την αλυσίδα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, όπως οι στοχευμένοι τρόποι προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη προτύπων ποιότητας και κατάρτισης και οι καινοτόμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών και θα συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κύριο Τριαντόπουλο καθώς και με στελέχη της Κυβέρνησης και Δημάρχους της Θεσσαλίας ανταλλάσσοντας απόψεις, ιδέες και σκέψεις που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον για τον Δήμο μας.

Από το Γραφείο του Δημάρχου

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις