Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Έλατου στο Παλαιομονάστηρο

Πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στο Παλαιομονάστηρο, με οργανωτές τον Δήμο Πύλης, την Τοπική Κοινότητα Παλαιομοναστήρου , τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιομοναστήρου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλαιομοναστήρου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα  την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο και αρκετά παιδιά πλατεία του Χωριού, την αυλαία της οποίας άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου κ. Βιβή Πάλλα καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τους επισήμους ευχόμενη καλές γιορτές.

Χαιρετισμό έκανε επίσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου κ. Θωμάς Μπουντζιώλης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τους επισήμους ,ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα.

Αμέσως μετά χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας λέγοντας τα εξής:

Σεβαστέ Πατέρα, Φίλες και Φίλοι, Αγαπητά παιδιά. Ήρθαν τα Χριστούγεννα, ένας ακόμη Χρόνος φεύγει και έρχεται ο Καινούργιος. Το 2023.  Πόσο γρήγορα περνά ο καιρός.

Σαν Δήμος Πύλης μέσα από τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε προσπαθούμε να είμαστε κοντά σε όλες τις Δημοτικές.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε υπέροχα πράγματα. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα. Μικρό θαύμα είναι δίπλα μας το πρώην ΚΑΠΗ που μεταμορφώθηκε και είναι το σπίτι του Συλλόγου σας.

Μικρό θαύμα θα είναι και η ανάπλαση της πλατείας με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ξέρω ότι ταλαιπωρηθήκατε πολύ από τις εργασίες του μεγάλου έργου της Ύδρευσης που γίνεται στο Χωριό σας.

Συνεχίζοντας ο κ. Μαράβας τόνισε σαν Δημοτική Αρχή έχουμε ως οδηγό την παροιμία..

«Πιο πολύ ψωμί τρως με το μέλι, παρά με το ξύδι».

Βάζουμε ψηλά τις ανθρώπινες σχέσεις τον διάλογο την ευγένεια την εμπιστοσύνη.

Θέλω να σας πω ότι έχουμε δρομολογήσει κινήσεις με την συνεργασία με την ΕΔΑ/ΘΕΣΣ θα έρθει και στο Παλαιομονάστηρο το Φυσικό Αέριο. Θα πείτε τώρα «πάλι σκάψιμ層

Δίκαιο θα έχετε , όμως είναι καθαρή πράσινη ενέργεια.

Καλά Χριστούγεννα. Με Υγεία και Αγάπη.

Χαιρετισμό έκανε και η Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Κατόπιν έγινε το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θωμά Μπουντζιώλη ,μέσα σε μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

Ακολούθησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά του Δ. Σχολείου Παλαιομοναστήρου με Διδασκαλία και Συνοδεία Χορωδίας από την κ. Σοφία Λαμπρογεώργου Διευθύντρια του ΩΔΕΙΟΥ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΝΟΗ¨».

Στην συνέχεια η χορωδία του Συλλόγου Γυναικών τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα υπό τον συντονισμό του μαέστρου Δημητρίου Σκότη.

Τέλος το πλούσιο πρόγραμμα συνεχίστηκε από τις Εμψυχώτριες ηθοποιούς  Βάγια Γουλουπούλου και την Βίκυ Φαγκρίδα με διάφορα θεατρικά Δρώμενα, με την συμμετοχή αρκετών παιδιών δίνοντας χαρά, κέφι στο αποκορύφωμα τους.

Επιστολή έστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κων/νος Σκρέκας εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχές του, ευχαριστώντας για την πρόσκληση αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί  για υποχρεώσεις του στο Υπουργείο.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις