Η Δημοτική Αγορά των Τρικάλων που μας λείπει

Η καθημερινότητα των Τρικαλινών έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο καιρό λόγω της επιβολής μέτρων περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών, αλλά απ’ το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών και λοιπών καταστημάτων παραμένουν κλειστά.

Η κορύφωση ήλθε με την επιβολή της αναστολής της λαϊκής αγοράς των Τρικάλων, γεγονός που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους μικροπωλητές της, αλλά και σε μεγάλη μερίδα των πολιτών που είχαν συνηθίσει να την επισκέπτονται τουλάχιστον κάθε Δευτέρα για την προμήθεια των αναγκαίων.

Στον νου μας έρχεται η παλιά Δημοτική Αγορά που βρίσκονταν στο οικοδομικό τετράγωνο όπου σήμερα έχει αναγερθεί το άχαρο κτίριο της νυν Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (πρώην Νομαρχίας).

Η παλιά Δημοτική αγορά που κτίστηκε επί Δημαρχίας Κανούτα τις πρώτες δεκαετίες του ελεύθερου βίου της πόλης και κατεδαφίστηκε επί Δημαρχίας Μάτη το 1968 αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες το νευραλγικό κέντρο της δραστηριότητας των Τρικαλινών παραγωγών, κυρίως των κρεοπωλών.

Πέραν αυτών ήταν ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη που αν σήμερα υπήρχε είναι σίγουρο ότι θα αποτελούσε πόλο έλξης ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων.

Το κενό της είναι δυσαναπλήρωτο ακόμη και σήμερα…

 

Από το αρχείο του Σωτήρη Κύρμπα

Σχετικές δημοσιεύσεις