Διακόπηκε με απόφαση της Αστυνομίας και λόγω επικινδυνότητας η κυκλοφορία στο δρόμο Μουζάκι – λίμνη Πλαστήρα

Απίστευτες καταστάσεις 26 μήνες μετά το πέρασμα του “Ιανού” καθώς ο κομβικός δρόμος που οδηγεί στη λίμνη Πλαστήρα από το Μουζάκι βγήκε από τις 25/11 εκτός χρήσης και για 15 ημέρες σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας.

Αιτία τα προβλήματα στο οδόστρωμα που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα πλέον η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και μετά από αυτοψία να προχωρήσει στο κλείσιμο του δρόμου λόγω επικινδυνότητας καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν επί του θέματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των τουριστών που θέλουν να μετακινηθούν μεταξύ των περιοχών της δυτικής Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει μεταξύ άλλων:

Την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, επί της Επ. Οδού Μουζακίου – Ανθοχώριου – Κερασιάς – Λίμνης Ν. Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο  τμήμα της οδού ανάμεσα στην Τ.Κ. Ανθοχωρίου και την Τ.Κ. Κερασιάς, καθότι  σύμφωνα με την Μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου, η κατάσταση των πρανών του ρέματος στην εν λόγω οδό επιδεινώνεται και πλέον καθίσταται επισφαλής η διέλευση των οχημάτων ενώ σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Καρδίτσας, οι ζημιές στο οδόστρωμα της ανωτέρω οδού εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από σχετική αυτοψία που διενεργήθηκε από Αξιωματικό του Α.Τ. Μουζακίου.

-Η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας ισχύει από 25.11.2022 και για χρονικό διάστημα δέκα πέντε (15) ημερών.

Εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, οι αρμόδιες Υπηρεσίες παρακαλούνται για την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητα τους, γνωρίζοντας σχετικά στην Υπηρεσία μας.

-Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τ.Κ. Ανθοχωρίου προς Τ.Κ. Κερασιάς θα διεξάγεται μέσω της οδού Μουζάκι – Περιφ. Οδός Καρδίτσας – Μητρόπολη –Μορφοβούνι – Κερασιά και αντίστροφα σύμφωνα με την κατάλληλη κυκλοφοριακή σήμανση που θα τοποθετηθεί στα σημεία με ευθύνη του Δήμου Μουζακίου.

– Το Α.Τ. Μουζακίου, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα να επιτηρεί συνεχώς το ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή.

karditsalive.net

Σχετικές δημοσιεύσεις