Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Νάσος Γκαβέλας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Από σήμερα στο ΟΑΚΑ οι δράσεις Οδικής Ασφάλειας, αλλά και «συμμετοχή» στον αγώνα δρόμου Lifeline Run

Το φορτηγό Οδικής Ασφάλειας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από σήμερα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, όπου θα παραμείνει έως και την ολοκλήρωση της υπερειδικής διαδρομής, με την οποία θα ανοίξει η αυλαία του αγώνα το βράδυ της Πέμπτης.

Η άφιξη του EKO Acropolis Rally Road Safety Truck στο ΟΑΚΑ, πέρα από την επικοινωνία μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας, που αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο διοργανώνει τον αγώνα, συνδυάστηκε με την παρουσία του και… σε αγώνα δρόμου.

Ο λόγος για το 1ο Lifeline Run, που διοργάνωσε ο ανθρωπιστικός οργανισμός «Γραμμή Ζωής Ελλάς», της Marathon Team Greece by Maria Polyzou με το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με στόχο την ενίσχυση του Αττικού νοσοκομείου με νέες θερμοκοιτίδες και τη στήριξη των παιδιών της Ουκρανίας. Σε μια ένδειξη αναγνώρισης του σκοπού αυτού του αγώνα δρόμου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν από κοντά την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Καλεσμένοι του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το «παρών» στον αγώνα δρόμου έδωσαν η πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Τόκυο, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 μ. Τ11, Νάσος Γκαβέλας. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές, ωστόσο, θα βρεθούν και πάλι στο ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, όπου, στις 19:00 θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνοδηγώντας σε ένα αγωνιστικό τετρακίνητο Ford Fiesta Rally 3 της κατηγορίας Junior WRC!

Καθένας από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας την απήχηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, θέλησε να μεταφέρει το δικό του μήνυμα αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια αλλά και την εμπειρία που πρόκειται να ζήσει. Ειδικότερα, η κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων (στα 20 και στα 35 χλμ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, δήλωσε «Φοβάμαι λίγο για να πω την αλήθεια… Δεν έχω τέτοιες εμπειρίες. Είμαι όμως σίγουρη πως θα είναι απόλυτα ασφαλές. Ταυτόχρονα, είμαι χαρούμενη που θα βοηθήσω στο έργο του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με τη διάδοση καλών πρακτικών για την Οδική Ασφάλεια. Προτρέπω όλους όσοι αθλούνται σε εξωτερικό χώρο, ειδικά από το σούρουπο και μετά, να φορούν ανακλαστικό γιλέκο για να είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση».

Ο Έλληνας σπρίντερ και λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σαφώς ανυπόμονος για τη μεγάλη βραδιά, είπε: «Όνειρό μου είναι να οδηγήσω σ’ αυτόν το ρυθμό. Αλλά και ως συνοδηγός, θα ζήσω μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ και θα ήθελα να θυμίσω πως οδηγώντας σε δημόσιο δρόμο, πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι πάντα η ασφάλεια».

Πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta της Πολωνικής M-Sport θα βρεθεί ο Εσθονός Πρωταθλητής Νέων το 2020 και 2021 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Ken Torn.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις