Φωτιές: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 σε Βόλο και Λαμία- Πληροφορίες για αγνοούμενο

Απανωτά μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 για εκκενώσεις περιοχών τόσο στη Μαγνησία όσο και στη Φθιώτιδα, λόγω της φωτιάς στο Βελεστίνο- η οποία έφτασε στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου- αλλά και για την πυρκαγιά στη Λαμία.

 

Η φωτιά στο Βελεστίνο εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και πήρε γρήγορα διαστάσεις, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένας αγνοούμενος. Πρόκειται για έναν 45χρονο κτηνοτρόφο, από την περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών, όπου ήδη οι φλόγες έκαψαν σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Επίσης, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Πριν από λίγη ώρα, μέσω του 112, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των οικισμών Δίμηνι και Παλιούρι, όπως και της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου. Νωρίτερα, οι κάτοικοι των περιοχών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών είχαν κληθεί να είναι σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς, μέσω μηνύματος από το 112. Στη συνέχεια, κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του χωριού Σέσκλο.

Επιπλέον, εστάλη μήνυμα από το 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή, με τη σύσταση να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να προφυλαχθούν από τον καπνό. «Εξελίσσεται μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», ανέφερε το μήνυμα.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εκκενώσεις και στη Λαμία λόγω φωτιάς 

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα και για τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αφανός της Λαμίας, η οποία ξέσπασε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και έκαψε πέντε σπίτια και μια αποθήκη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Εξαιτίας της φωτιάς, δόθηκε αρχικά εντολή εκκένωσης του βόρειου τμήματος της Λαμίας, προς το κέντρο και τα νότια της πόλης.

Ακολούθησε νέο μήνυμα, για την εκκένωση των περιοχών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή, με κατεύθυνση προς τη Στυλίδα.

Μία ακόμη εντολή εκκένωσης δόθηκε μέσω του 112 για την Κάτω Τιθορέα όπου ξέσπασε φωτιά, στην οποία έσπευσαν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

61 νέες πυρκαγιές- Η δυσκολότερη ημέρα του καλοκαιριού 

Τις τελευταίες 24 ώρες εκδηλώθηκαν 61 νέες δασικές πυρκαγιές. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 φωτιές σε όλη τη χώρα.

«Σήμερα είναι η δυσκολότερη ημέρα του καλοκαιριού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα και στο Κρόκιο Αλμυρού, όπως και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, όπου επίσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να επιχειρούν στις φωτιές στη Ρόδο και την Κέρκυρα, όπου αντιμετωπίζουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στη φωτιά στη Ρόδο δίνουν μάχη με τις φλόγες 266 πυροσβέστες με 36 οχήματα και περιοδικά επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στο μέτωπο της φωτιάς στην Κέρκυρα βρίσκονται 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούν περιοδικά ένα αεροσκάφος και τέσσερα ελικόπτερα. Αλλά και στην Κάρυστο είναι σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά, όπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 36 οχήματα. Την ίδια ώρα διεξάγεται και η έρευνα για τη συντριβή του Canadair που προκάλεσε τον θάνατο των δύο πιλότων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις