Τέρμα στις απάτες με το τυρί φέτα!

Αγρίεψε ο Κώστας Σκρέκας

 

Εκστρατεία του υπουργού Ανάπτυξης για να παταχθεί η νοθεία σε φέτα, μέλι και ελαιόλαδο

 

Βαριές καμπάνες και για όσους παραπλανούν τους καταναλωτές με εικονικές και πλαστές εκπτώσεις

 

Το τυρί φέτα είναι ένα από τα «χρυσοφόρα» προϊόντα της χώρας μας και ειδικά του νομού μας ο οποίος είναι πρωταθλητής στην παραγωγή του.

Μαζί με το ελαιόλαδο και το μέλι είναι από τα βασικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της ελληνικής γης.

Ταυτόχρονα όμως είναι και προϊόντα στα οποία γίνεται μεγάλη νοθεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με μεγάλη ζημιά και για την εθνική μας οικονομία αλλά και για την εξαιρετική φήμη που έχουν στους καταναλωτές.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Τρικαλινός Κώστας Σκρέκας έχει θέσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες το χτύπημα των απατεώνων που ρίχνουν στην αγορά «μαϊμού» προϊόντα είτε νοθεύοντάς τα είτε «βαφτίζοντάς» τα ελληνικά ενώ έχουν παραχθεί σε άλλες χώρες. Και ο τρόπος για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο είναι φυσικά οι εντατικοί έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα.

Πάντως ο κ. Σκρέκας έχοντας και την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε νωρίς-νωρίς τις προθέσεις του και σε 756 ελέγχους που έκανε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (η ΔΙΜΕΑ) επιβλήθηκαν 111 πρόστιμα για παράβαση του νόμου περί της προστασίας των Π.Ο.Π. προϊόντων. Αυστηροί έλεγχοι γίνονται και για όσους εμπόρους παραπλανούν τους καταναλωτές με εικονικές ή πλαστές εκπτώσεις και ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά η επιβολή προστίμων σε γνωστές εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών. Αρκεί να τονισθεί πως μέσα σε ένα μήνα ο Κώστας Σκρέκας επέβαλλε πρόστιμα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ όταν για ολόκληρο το 2022 είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 730 χιλ. ευρώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις