Τέλος η αγωνία… με τους «έκπτωτους» αυτοδιοικητικούς λόγω χρεών

Μπορούν να αναλάβουν αρκεί να ρυθμίσουν τα χρέη τους στο Δήμο

 

Με ξεχωριστό άρθρο που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις», επιλύεται η «γκάφα» του ν. 4804/2021, που με την παρ. 2 του άρθρου 11 απέκλειε όσους αιρετούς δεν τηρούσαν την προθεσμία των 10 ημερών για εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών τους προς τον οικείο Δήμο.

Η συγκεκριμένη παράγραφος, καθιστούσε «έκπτωτους» χιλιάδες εκλεγμένους σε όλη τη χώρα, που δε γνώριζαν το νόμο, είχαν ξεχάσει να πληρώσουν ή ακόμη χειρότερα, δε γνώριζαν ότι χρωστούσαν πάνω από 300 ευρώ στο Δήμο που είχαν εκλεγεί.

Ανάμεσα τους και αυτοδιοικητικοί του Δήμου Μετεώρων οι οποίοι αναστατώθηκαν μετά τις αποκαλύψεις του πρώην Αντιδημάρχου Οικονομικών και Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Τούλα που τάραξε τα νερά της τοπικής κοινωνίας.

Το απίστευτο μπάχαλο φαίνεται ότι τελικά αποφεύγεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε 9/12/23 στο ανωτέρω σχέδιο νόμου και στο άρθρο 93.

Υπενθυμίζεται ότι στοn Δήμο Μετεώρων το θέμα αφορούσε 6 Δημοτικούς Συμβούλους και 10 περίπου  Τοπικούς Συμβούλους εκλεγμένους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Οπότε όσοι πληρώσουν ή ρυθμίσουν τα χρέη τους στον Δήμο,  σημαίνει πως αυτόματα με την ψήφιση της τροπολογίας θα μπορούν από το νέο έτος να ασκήσουν τα καθήκοντα τους ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και άλλοι Δήμοι της χώρας.

 

Θανάσης Βλάχος

Σχετικές δημοσιεύσεις