ΣΩΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

 

Mε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα συναντήθηκαν αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Σωτηρίου του Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Daniel.

Στην συζήτηση που έγινε, τέθηκε κυρίως το ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης καθώς όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι οι κάτοικοι που ακόμη δεν έχουν λάβει ούτε το ποσό της πρώτης αρωγής, που φτάνει στο μέγιστο τα 6.600 ευρώ.

Παράλληλα εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη την αγωνία όλων των αγροτών και των κατοίκων στις παρακάρλιες περιοχές για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρικών φαινομένων μέσα στο χειμώνα ενώ ζήτησαν την δρομολόγηση χωρίς άλλες καθυστερήσεις των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του επεσήμανε ότι βασικός στόχος της περιφέρειας είναι η βιώσιμη προοπτική όλων των παρακάρλιων χωριών και ενημέρωσε τους αγρότες για τα έργα που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην κινδυνεύσει πάλι η περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα, επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη καταθέσει πρόταση για τη βιώσιμη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, στην οποία άλλωστε περιλαμβάνονται προβλέψεις για την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας. Κάλεσε δε τους αγρότες να δώσουν το παρών στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Καρδίτσα παρουσία των αρμοδίων υπουργών , για να θέσουν και οι ίδιοι στο κυβερνητικό κλιμάκιο τα αιτήματα τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις