Στο Επιμελητήριο Αθηνών ο Παπαστεργίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών βρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και συζήτησε με αξιόλογους επαγγελματίες και φίλους για τα επόμενα βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και το θετικό αντίκτυπο στο «επιχειρείν».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής της Κυβέρνησης αλλά και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Στο  Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάστηκε και υλοποιείται μια σειρά δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων με νέα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες και στηρίζει τις επιχειρήσεις ΤΠΕ που δημιουργούν βιώσιμα προϊόντα υψηλής εμπορικής αξίας.

Στόχος λοιπόν είναι, να στηριχθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, εξοικονομώντας για τις επιχειρήσεις πόρους που θα σπαταλούσαν σε περιττή γραφειοκρατία. Σημαντικό ορόσημο προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι στα τέλη του Ιανουαρίου η διασύνδεση των τραπεζών με τα μητρώα των επιχειρήσεων.

Σχετικές δημοσιεύσεις