Στον ορεινότερο δρόμο της Ελλάδας η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

Ανεμοδαρμένα ύψη! Αυτός ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα στο πέρασμα του Μπάρου και στις κορυφές που τον περιβάλλουν, στον ορεινότερο δρόμο της Ελλάδας στα 1.900μ υψόμετρο.

Δώδεκα άτομα επιχειρήσαμε να κατακτήσουμε δύο από αυτές την προηγούμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Αφήσαμε τα αυτοκίνητα ακριβώς στον αυχένα που υπάρχουν οι πινακίδες που κατευθύνουν στους Καλαρρύτες δεξιά και στο Ματσούκι αριστερά.

Ο άνεμος κυριολεκτικά λυσσομανούσε! Παρόλα αυτά πήραμε το δρόμο αριστερά ελπίζοντας να καταφέρουμε να ανέβουμε τουλάχιστον στην κορυφή Τσούμα Πλαστάρι 2.188μ. Κοντρα στον άνεμο λοιπόν ανεβήκαμε ως το μικρό οροπέδιο πριν την κορυφή. Εκτιμήσαμε από κοινού ότι θα ήταν επικίνδυνο να συνεχίσουμε και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε και να περπατήσουμε στο μονοπάτι που ενώνει τα δύο πανέμορφα χωριά Καλαρρύτες και Συρράκο.

Είχαμε κάνει τη διάσχιση τον Μάιο του 2015 ορισμένοι από εμάς και τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να το ξανακάνουμε.

Περνώντας μέσα από τους Καλαρρύτες πήραμε το σηματοδοτημένο ιδιαίτερης ομορφιάς μονοπάτι που τώρα πια στα απότομα σημεία έχουν τοποθετηθεί κάγκελα ασφαλείας.

Έχει υψομετρική διαβάθμιση -300 +200 μέτρα. Το διασχίζει ο ποταμός Χρούσιας του οποίου η βουή των ορμητικών νερών του μας συνόδευαν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.

Φθάσαμε στην πλατεία του Συρράκου μετά από μιάμιση ώρα απολαύσαμε καφεδάκι και γλυκό στην πλατεία και αφού ανακτήσαμε δυνάμεις επιστρέψαμε σε λιγότερο χρόνο στους Καλαρρύτες. Εκεί γράφτηκε ο επίλογος μιας όμορφης Κυριακής απολαμβάνοντας το γεύμα μας με θέα τα Τζουμέρκα!

 

Πάντα ψηλά!

Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις