Στελέχη του 724 ΤΜΧ από τους Τοξότες Ξάνθης έστησαν γέφυρα Μπέλεϋ στο Μουζάκι

Στελέχη του 724 ΤΜΧ που βρίσκεται στους Τοξότες Ξάνθης κατασκεύασαν μετά από έγκριση του Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση στρατιωτική γέφυρα στην γέφυρα Καραϊσκάκη που είχε καταστραφεί από τον πρόσφατη κακοκαιρία  Ιανός.

Η Γέφυρα βρίσκεται χιλιόμετρα είναι 2 χιλιόμετρα έξω από το Μουζάκι προς την λίμνη Πλαστήρα και πάνω από αυτήν την γέφυρα  οι άντρες του μηχανικού της Ξάνθης κατασκεύασαν μια γέφυρα Μπέλεϋ σε λίγες μόνο μέρες για να εξυπηρετηθεί η τοπική κοινωνία.

Ο σκοπός είναι διπλός πρώτος πρώτον να αποκατασταθεί άμεσα η κυκλοφορία και δεύτερον για να γίνει πρακτική άσκηση στα στελέχη του μηχανικού και στους νέους οπλίτες.

 

Το Δελτίο Τύπου του Στρατού:

Συνδρομή του Στρατού Ξηράς στην Αποκατάσταση Περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον Κυκλώνα «Ιανός»

Ο Στρατός Ξηράς κατόπιν εντολής του ΓΕΕΘΑ και έγκρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνέδραμε στην αποκατάσταση περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», διαθέτοντας προσωπικό και μέσα όπως παρακάτω:

Περιοχή Καρδίτσας

– 8 Αξκοί και 34 Οπλίτες του ΜΧ
– 2 Προωθητές Γαιών
– 1 Φορτωτής Γαιών
– 2 Εκσκαφείς Τάφρων
– 1 Οδοστρωτήρας

– 1 Ισοπεδωτής Γαιών
– 1 Ανατρεπόμενο
– 2 Ρυμουλκά
– 1 Περονοφόρο Ανυψωτικό Μηχάνημα
– 1 Όχημα Περισυλλογής
– 3 Oχημάτων Γενικής Χρήσης 30 τόνων.

Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκε γέφυρα τύπου ΜΠΕΛΕΫ στην περιοχή «Καραϊσκάκη» του Δήμου Μουζακίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή γέφυρας τύπου ΜΠΕΛΕΫ στο Ανθοχώρι του ιδίου Δήμου.

Νήσος Κεφαλληνία

– 2 Αξκοί και 10 Οπλίτες
– 2 Οχήματα Γενικής Χρήσεως
– 2 Προωθητές Γαιών
– 2 Εκσκαφείς Τάφρων
– 4 Ρυμουλκά Οχήματα Μεταφοράς Μηχανημάτων

Οι εργασίες εκτελέσθηκαν κυρίως στις περιοχές του Χ. Άσσος και Αγίας Ευφημίας και περιελάμβαναν εκσκαφή, απομάκρυνση και μεταφορά φερτού υλικού για αποκατάσταση οδικού δικτύου και δικτύου ύδρευσης. Επίσης, εκτελέστηκαν εργασίες διάνοιξης, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης σε κοίτες ρεμάτων για διευκόλυνση της απορροής υδάτων και για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

 

ΠΗΓΗ: xanthinews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις