Πως θέλετε να σας μοιράσουμε τα 70 εκατ. ευρώ του νέου ΕΣΠΑ;

Περιφέρεια προς θεσσαλούς επιχειρηματίες

 

– Στα τέλη Μαΐου ολοκληρώνεται η διαβούλευση με φορείς και πολίτες για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

– Ποια τα δυνατά όπλα των Τρικάλων, όπως παρουσιάσθηκαν προχθές στο Μύλο Ματσόπουλου

 

– Έχουμε 70 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλία. Πως θέλετε να τα… μοιράσουμε;

Με απλά λόγια αυτό ήταν το μήνυμα της προχθεσινής διαβούλευσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, στον Μύλο Ματσόπουλου με τη συμμετοχή πολλών θεσμικών φορέων αλλά και επιχειρηματιών. Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν γίνει και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Θεσσαλίας ενώ ο κύκλος κλείνει αύριο Μ. Τρίτη 30 Απριλίου στη Λάρισα. Επίσης στη Λάρισα την Μ. Τετάρτη στις 7μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Θεσσαλίας με τίτλο «Ποια γεωργία και ποια κτηνοτροφία θέλουμε;».

Το πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα είναι υποπρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 για τη Θεσσαλία το οποίο είναι συνολικού ύψους 553 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακή ανάλυση

από τον κ. Γιάννη Τόλια

Μετά τον χαιρετισμό της χωρικής  Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρύσας Ντιντή, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Τσέτσιλα και του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκου Σακκά, τον λόγο πήρε εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας ο  Τρικαλινής καταγωγής Γιάννης Τόλιας που έκανε μια σημαντική ανάλυση της οικονομικής πορείας της Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια και τόνισε πως ναι μεν η θέση της βελτιώθηκε αλλά επειδή η εκκίνηση έγινε από πολύ χαμηλά υστερούμε ακόμη ως Περιφέρεια από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και οι δράσεις που σχεδιάζονται μέσω και του νέου ΕΣΠΑ έχουν ως στόχο να μειώσουν αυτή τη διαφορά.

Αναφέρθηκε και στους στόχους της Επιτροπής που είναι να εντοπίσει τα δυνατά όπλα της κάθε περιοχής και να τα ενισχύσει.

Με τη σειρά της η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027» κ. Πολυτίμη Γραβάνη είπε πως το ύψος του προγράμματος είναι 553 εκατ. ευρώ και με τη μόχλευση θα διπλασιασθεί.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας κ. Δημήτρης Λεωνίδας αναφέρθηκε στο πως δούλεψαν οι 70 συνεργάτες του Συμβουλίου επί δύο μήνες για να συντάξουν τις προτάσεις που έχουν τεθεί στη διαβούλευση και ξεκαθάρισε πως θα επιδοτηθούν από το πρόγραμμα μόνο οι δράσεις που θα συναποφασισθούν μέσα από τη διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου.

Τα δυνατά όπλα για τα Τρίκαλα είναι ο αγροτοδιατροφικός τομέας (κυρίως τα γαλακτοκομικά) και ο τουρισμός – πολιτισμός (κυρίως τα Μετέωρα).

Σχετικές δημοσιεύσεις