Πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» ο Στέφανος Κούτρας

Και για την τριετία 2023-2026

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη», για την τριετία 2023-2026, σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με την ομόφωνη εκλογή του Γεωργίου Κουτσιμπογιώργου ως προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εκλέκτορες-συνέδρους για την αθρόα προσέλευσή τους, αλλά και τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Ευάγγελο Ντηνιακό, για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου και την πολυετή συνεργασία.

Ακολούθησε ο Διοικητικός Απολογισμός της τριετίας 2020-2023 από τον απερχόμενο πρόεδρο δρ. Στέφανο Γ. Κούτρα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ο ρόλος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» στην ανάδειξη της ιστορικής και μοναδικής Θεσσαλίας είναι σημαντικότατος. Στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας αντέξαμε και συνεχίσαμε το δημιουργικό μας έργο. Πραγματοποιήσαμε με άψογο τρόπο τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 139ης, 140ής και 141ης επετείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας και της προσάρτησης της στη μητέρα Ελλάδα, με τη συμμετοχή συλλόγων από την Αττική, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Θεσμοθετήσαμε νέες εκδηλώσεις τιμής για τον Άγιο των Γραμμάτων, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, και τον αείμνηστο στρατηγό και πρωθυπουργό, Νικόλαο Πλαστήρα, στην προτομή του στη Ν. Μάκρη Αττικής. Αναπτύξαμε δημιουργική συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και υλοποιήσαμε τηλεοπτικά αφιερώματα για τη Θεσσαλία, με την ευθύνη του έγκριτου δημοσιογράφου – λαογράφου Χρήστου Μυλωνά. Σημαντικότατη η συνεργασία μας με την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων. Αναδείξαμε και τιμήσαμε έξοχους Θεσσαλούς επιστήμονες, συγγραφείς και λογοτέχνες. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις των εθνικών επετείων και στις αντίστοιχες των εθνικοτοπικών φορέων. Ενισχύσαμε, μέσω ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, τη σφυρηλάτηση των δεσμών μεταξύ των μελών-σωματείων της Ομοσπονδίας. Το έργο μας σημαντικό και ελπιδοφόρο για το μέλλον της Ομοσπονδίας. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την ανιδιοτελή προσφορά σας».

Ακολούθησε η ανάγνωση του οικονομικού απολογισμού από τον πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής, Βασίλη Γκόλτσιο, και η ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού. Στη συνέχεια, οι σύνεδροι κατέθεσαν προτάσεις και κρίσεις για τη βέλτιστη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Μετά την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, με πρόεδρο την ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννα Αναστασόπουλου, και μέλη τον κ. Λάζαρο Καραούλη και τον κ. Δημήτρη Θεολόγη, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής για την τριετία 2023-2026.

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Στεφάνου Κούτρα, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» ως εξής:

Πρόεδρος: δρ. Στέφανος Γ. Κούτρας.

Αντιπρόεδρος: Απόστολος Ζαφειρόπουλος.

Γ. Γραμματέας: Ηλέκτρα Πανάγου-Αντωνοπούλου.

Ε. Γραμματέας: Αλεξάνδρα Θεολόγη.

Οργ. Γραμματέας: Βασίλης Δημόπουλος.

Σύμβουλος Οικονομικών: Απόστολος Γαϊτάνης.

Κοσμήτορας: Κώστας Τσιώρας.

Έφορος Χορευτικών Σχημάτων: Βασίλης Βασιλάρας.

Σύμβουλος Τύπου: Βασιλεία (Λία) Βουγιούκα.

Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων: Αναστασία Μπαλαμπάνη.

Σύμβουλος Μ.Μ.Ε.: Χαρά Σκάρπου.

Σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων: Ιωάννης Μαστροπέτρου.

Σύμβουλος Καλλιτεχνικών δράσεων: Έφη Χατζούλη.

Νομικός Σύμβουλος: Χρήστος Φασλής.

Έφορος Γραφείου: Γαληνός Παζαρκώνης.

Aναπλ. Μέλη: Αμαλία Γιωτάκη, Γιάννης Κουσαίτης.

Με απόφαση του Προέδρου ορίζεται Τριμελής Επιτροπή για τον Απόδημο Ελληνισμό και τη Νεολαία αποτελούμενη από τους: Βασίλη Καραλέξη, Βασίλη Αναγνωστόπουλο και Νικόλαο Ράτσικα.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις