ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ

  • Τυχερός ήταν τελικά ο Χρήστος Λάππας και το γλίτωσε (;) το… ξεφώνημα από τον Γιώργο Οικονόμου! Αφού πήγε και προλόγισε το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και μάλιστα μια ανάσα από τις εκλογές και όχι μήνες ολόκληρους πριν από αυτές όπως είχε κάνει ο Λοβέρδος για την αυτοβιογραφία του Ηλία Βλαχογιάννη. Αλλά φαίνεται πως ο Λοβέρδος ήταν πιο αδύναμος… κρίκος!
  • «Είστε έτοιμη για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα με το που θα ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά σου;» ρώτησε ο Κώστας Αργυρούσης (στην εκπομπή «Όσο κρατάει ένας καφές» – Ράδιο Ζυγός) την Χαρά Ξάνθη.

Έχω γεννηθεί έτοιμη! ήταν η απάντησή της και ασφαλώς, ήταν η πολιτική ατάκα της εβδομάδας…

  • Η αλήθεια είναι πως παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόπειρα της καλής συναδέλφου να… παρεισφρήσει στο τοπικό πολιτικό «ιερατείο» και να καθιερωθεί σ’ αυτό. Κάτι που προσπάθησαν και άλλες φιλόδοξες τρικαλινές τα τελευταία χρόνια αλλά οι περισσότερες είτε δεν κατάφεραν καν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια είτε «πήγαν άκλαφτες» στην κάλπη.
  • Καλά έκανε ο Τσακαλώτος και επισκέφθηκε την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και τον πρόεδρό της Τάσο Λάππα, στο στρατηγείο του, στην Κονδύλη. Θα πρέπει όμως να πιέσει το κόμμα του να κάνει ειδική αναφορά στο πρόγραμμά του για τη στήριξη των Συνεταιριστικών Τραπεζών οι οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν με τη σειρά τους ουσιαστικά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, κάτι που δεν κάνουν σήμερα ούτε οι συστημικές ούτε οι συνεταιριστικές τράπεζες. Θα επανέλθουμε όμως με αναλυτικό ρεπορτάζ για το σημαντικό αυτό πρόβλημα.
  • Με… ζιβάγκο πήγε στην Πύλη το Σάββατο ο Κώστας Σκρέκας για να επιθεωρήσει κάποια αναγκαία υποστηρικτικά έργα για το Κέντρο Υγείας Πύλης, που δρομολογήθηκαν με δικές του ενέργειες.
  • Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της διαπραγματευτικής του ομάδας, με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο» θα διατεθούν για την ενίσχυση της εφημερίδας της Ανανεωτικής Αριστεράς «Η ΕΠΟΧΗ» που δίνει επί δεκαετίες μάχη για τις ιδέες του χώρου αλλά και για την επιβίωσή της.

«Δ»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις