Ποιος έδωσε την εντολή για «μπάζωμα» στα Τέμπη;

Τη σύσταση προανακριτικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Να συσταθεί άμεσα προανακριτική επιτροπή η οποία θα δώσει απάντηση στο ερώτημα ποιος από την κυβέρνηση έδωσε τη σχετική εντολή αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών, ζητά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ της προανακριτικής για το έγκλημα των Τεμπών και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρει τα εξής: «Μέχρι πριν από μερικές ημέρες η κυβέρνηση μιλούσε για «θεωρίες συνωμοσίας, τοξικότητες και fake news». Μέχρι πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδης αποκαλούσε «μπάζα» όσους ασχολούνται με το «μπάζωμα» του τόπου  του εγκλήματος στα Τέμπη. Έως ότου ήρθε η πλέον επίσημη, θεσμική και αρμόδια επιβεβαίωση από την κυρία Αντιεισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η οποία ξεκάθαρα κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος, δίνοντας εντολή να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Επειδή όμως στην δικογραφία κατονομάζονται και καταγγέλλονται πολιτικά πρόσωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αξιώσει μέσω της σύστασης προανακριτικής επιτροπής την απάντηση στο εξής ερώτημα: Δεδομένου και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ότι ο ρόλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν υποστηρικτικός, ΠΟΙΟΣ από την κυβέρνηση έδωσε τη σχετική εντολή αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών;

Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να μην οχυρωθεί και πάλι πίσω από την πλειοψηφία των 158 βουλευτών του, πιστεύοντας ότι η αλήθεια και δικαιοσύνη θα σκεπαστεί ξανά από το σκοτάδι του μιντιακού κατεστημένου που τον στηρίζει» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις