Παπαστεργίου (πρόεδρος ΚΕΔΕ): Πράξη συνέπειας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

«Πράξη συνέπειας κι ευθύνης» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δις ευρώ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.
Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ θα συνεργαστεί με όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση και θα είναι διαρκώς στο πλευρό των δήμων, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή στήριξη σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες του προγράμματος.
Το πρόγραμμα είναι πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και σχεδιάστηκε και θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης.
«H χώρα και η Αυτοδιοίκηση έχουν ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υπογράμμισε: «είναι πολύ σημαντικό ότι το νέο πρόγραμμα αναδεικνύει την Αυτοδιοίκηση σε πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ενώ εστιάζει τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Στο παρόν, γιατί δίνει προτεραιότητα στην ανάγκη να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση, με παρεμβάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των ευπαθών ομάδων. Αλλά και στο μέλλον, γιατί μέσα από το πρόγραμμα αυτό έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση για να γίνουν πράξη μια σειρά από έργα και καινοτόμες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα καταστήσουν τις πόλεις μας ασφαλείς και βιώσιμες».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις